Clubrecord bij eerste ronde

De eerste ronde van Caïssa-Eenhoorns clubcompetitie heeft een nieuw record opgeleverd. Niet eerder sinds de fusie speelden zoveel leden op de openingsavond. Liefst 54 clubgenoten deden hun eerste zetten voor de competitie 2018-2019.

Een volle speelzaal tijdens de eerste clubronde van Caïssa-Eenhoorn. Op veertien tafels wordt gespeeld.

Na het samengaan van Caïssa en HSV De Eenhoorn begroette voorzitter Fred Avis – toen nog in cultureel centrum De Huesmolen – op 11 september 2012 vijftig clubgenoten. In de volgende vijf seizoenen meldden achtereenvolgens 48, 44, 50, 44 en 42 deelnemers zich voor de eerste ronde.

De laatste clubcompetitie van Caïssa, op 6 september 2011, begon met 58 spelers. Meer dan de helft van dat aantal (32 om precies te zijn) is geen lid meer; zeven door overlijden. Overigens zag menig clubgenoot dinsdagavond zoveel nieuwe gezichten dat hij twijfelde of hij wel bij de goede vereniging zat. De jeugdspelers Jelle de Jong, Kevin de Rooij en David Verweij debuteerden in de seniorencompetitie, terwijl Xander Kaptein dat later dit jaar zal doen. Lex Griffioen en Carla Dekkers maakten hun rentree (Frank Tieken doet dat komende dinsdag), Jessica Stratmann-Koning, Jurjen Kieft en Jelle Suiker zijn echte nieuwkomers evenals Carel Brouwers die in de eerste ronde afwezig was.

Met de aanwezigheid van Carla en Jessica is de vrouwelijke deelname in de clubcompetitie gestegen naar vijf. Mai Movrin en Tineke Reij zijn via de beginnerscursussen lid geworden en dan hebben we natuurlijk nog Robin Duson die vanwege haar WK-voorbereiding een aantal ronden zal missen.

Er zijn acht opzeggingen van het lidmaatschap binnengekomen (Dick Appelman, Frits Bouwman, Jelle Breevaart, Ruud Loots, Joop Mus, Abel Romkes, Jan Smink en Tom Snoeij Kiewit). De ereleden Frans Bouwman en Gerrit van der Hoff zullen niet meer meedoen aan de clubcompetitie.