Caïssa-Eenhoorn N2 verslikt zich bijna in Schaakgroep Koedijk

Kun je met een voorsprong van drie bordpunten toch nog verliezen? Op bezoek in Koedijk leek ons tweede NHSB-team de vraag bevestigend te beantwoorden...

De avond begon zo mooi in Koedijk . Achtereenvolgens wonnen Aad Laan (tegenstander gaf een stuk weg), Piet Aardenburg (bouwde steeds meer voordeel op, won een stuk en toen het mat of torenverlies was gaf Jan Barteling op) en Arend Stapel, die in de Najdorf variant van het Siciliaans alle kansen kreeg, vervolgend een volle toren won, omdat tegenstander Danny Stoop verkeerd afruilde, waarna Arend de buit kon binnenhalen.
Inmiddels stond ik wat gedrongen en met minder tijd. Ik bood remise aan, maar dat sloeg tegenstander Jan van Dam af.  Vervolgens had Bas van den Berg het punt gedeeld met de tegenstander. De stand was nu  ½ –3½. In mijn partij wist ik de aanval af te slaan en nadat wit zich verslikt in een vergifpion (33. Pg5x) krijg een aanval die wit niet overleeft:      ½ – 4½. Een monsterscore leek binnen bereik, maar helaas: zowel Frans Kragten, Co Buysman en David Groen moesten in de tijdnoodfase het hoofd buigen, waardoor de einduitslag 3½ - 4½ in het voordeel van CE N2 werd. In onze volgende match tegen het sterke Heerhugowaard zullen we ons dit soort onevenwichtigheden niet kunnen veroorloven.