Kevin de Rooij wint GP Zaanstad

Kevin de Rooij heeft het derde NHSB jeugd GP toernooi van dit seizoen op zijn naam geschreven. Op het Zaanlands Lyceum haalde hij knap 6 uit 7, en won daarmee zijn eerste GP toernooi. Achter hem eindigde clubgenoot Mason Brouwer als tweede in de hoofdgroep.

De pijswinnaars (v.l.n.r.): Mason Brouwer (2e groep 1), Kevin de Rooij (winnaar toernooi) en Xander Kaptein (runner-up groep 3)

De GP van Zaanstad, altijd traditioneel op de derde zondag van november, is vaak goed bezocht. Ditmaal ook, met 13 groepen. Caïssa-Eenhoorn was goed vertegenwoordigd in de hoofdgroep met 3 jeugdspelers wat natuurlijk extra leuk is :). Ook in de andere groepen deden we mee (al kan dat altijd meer natuurlijk!).

In groep 1 was Dennis Jansma (Purmerend) op rating de favoriet, maar ja.. rating zegt natuurlijk niet alles. Hij moest dan ook het onderspit delven tegen onze Hoornse kanonnen. Zowel Kevin de Rooij als Mason Brouwer eindigde namelijk boven hem. Kevin behaalde heel mooi 6 punten en werd daarmee ongedeeld eerste. Eerst GP winst voor hem!

Mason is bezig aan een geweldige opmars. Hij schaakt nog niet heel lang, maar schiet als een raket omhoog. In een invalbeurt bij de JCC won hij, in de jeugdcompetitie doet hij het goed, en nadat hij bij de vorige GP, groep 2 won, werd hij nu knap tweede in de hoofdgroep. Met vijf punten mocht hij dan ook de tweede prijs in ontvangst nemen. Onderling had hij namelijk gewonnen van Dennis die ook vijf punten gehaald had.

Naast Kevin en Mason speelde Jelle de Jong ook mee in groep 1. Hij eindigde net buiten de prijzen met 4 punten. Uiteraard ook een mooi resultaat, en voor Jelle geldt hetzelfde; goed bezig!

Naast de mooie prestaties in de eerste groep deden er nog meer jeugdspelers van CE mee. Xander Kaptein deed het bijvoorbeeld goed in groep 3. Hij stond lang bovenaan, maar door een slippertje in de laatste ronden eindigde hij met 4 punten door onderling resultaat als vierde. Jammer, maar hij kreeg wel een mooie beker als runner-up.

Mats van Splunter speelde mee in een sterke vijfde groep. Hierin behaalde hij twee punten. Bryan de Rooij deed het twee groepen lager (groep 7) ook prima. Met 3 punten werd hij gedeeld vierde. Goed gespeeld!

Al met al dus een mooi resultaat. Volgend GP is in Beverwijk op zondag 16 december. De huidige GP stand komt te staan op de NHSB site!