Mooie resultaten op ASK

Afgelopen weekend is in Alkmaar het Alkmaars schaakkampioenschap gespeeld. Het weekendtoernooi werd goed bezocht door leden van Caïssa-Eenhoorn. In de verschillende groepen werden er dan ook mooie resultaten behaald. Zo won Kevin de Rooij gedeeld de C groep, en werden er veel ratingprijzen behaald.

Naast Kevin speelde jeugdlid Xander Kaptein ook mee in de C groep. Met een score van 50% (3 uit 6) eindigde hij in de middenmoot. Hij won daarmee de ratingprijs. Een fraaie limited edition van de DGT 3000. Een mooi klokje!

De eerste ronde moest Xander tegen clubgenoot Kevin de Rooij wat natuurlijk niet echt leuk is om mee te beginnen. Kevin won, en kon mee gaan spelen voor de prijzen. Hij schreef er zelf een stukje over:

Het ASK was een heel leuk toernooi. De eerste ronde moesten Xander en ik tegen elkaar en daar waren we niet zo blij mee. De partijen van zondag vond ik het leukste. Ik moest eerst tegen Marloes Rogge. Zij stond eerste, en in de partij ging het lang gelijk op. Zij kreeg daarna een kwaliteit voorsprong, maar ik zag toen een eeuwige schaak die werkte, en ik dacht dat het daardoor remise was waardoor ik dat ook aanbood. Zij nam het aan met nog maar 50 sec op haar klok. Direct na de partij zag ik dat ik de winnende matzet over het hoofd had gezien! Wat een blunder!!!!

De laatste partij moest ik tegen Lucas Oliveira. Een leuke Braziliaanse man die net 3 maanden in Nederland was, en daardoor een 1500 indicatie rating kreeg terwijl hij, volgens hem, in Brazilië een rating had van in de 1700. In de opening kwam ik al snel een pion tegen loper achter. In het eindspel werd het spannend want hij dacht dat het remise was, en bood dit ook meerder keren aan. Maar omdat ik die partij met Marloes had was ik voorzichtig met het aannemen van remise, en nam ik nu wel de tijd om te kijken naar ALLE stukken. Vanaf zet 55 tot aan zet 74 zette hij mij iedere zet schaak en begreep niet dat ik dat niet aannam. Mijn plan was om zijn dame op dezelfde lijn te krijgen als zijn koning waardoor ik de dame kon pennen. Uiteindelijk lukte dat in zet 74 en gaf hij het op.

Kevin scoorde uiteindelijk 4,5 uit 6 en eindigde daardoor gedeeld 1e t/m 3e. Een mooi resultaat!

In de B groep vertegenwoordigde Erwin Brouwer, liveborden beheerder Sernin van de Krol en Martijn de Wit Caïssa-Eenhoorn. Ook hier een aantal clubonderonsjes. Zo speelden Erwin en Sernin tegen elkaar in ronde 3 (Erwin won), en werden Martijn en Sernin aan elkaar gekoppeld in de laatste ronde (remise).

Met 4 uit 6 haalde Erwin een hele mooie overscore (+1.76) , en mocht daarmee ook naar voren komen voor de ratingprijs! Sernin en Martijn kwamen niet verder dan een score van 50%, eindige in de middenmoot, en scoorden daarmee volgens hun rating.

Robin Duson deed mee in de A groep. Het is de derde keer dat Robin mee heeft gedaan aan het ASK, met goede ervaringen. Na een succesvolle eerste keer, waar schrijver dezes net de ratingprijs voor haar neus wegpakte, pakte ze die vorig jaar wel met een geweldige TPR van dik 2200. Ook dit jaar waren haar resultaten goed, en behaalde ze met 3 uit 6 weer een mooie TPR, en net als vorig jaar dus de ratingprijs.

Wel leuk detail is dat de 10 liveborden die Caïssa-Eenhoorn in bezit heeft werden gebruikt voor de partijen 🙂

Voor alle uitslagen, zie de website (klik hier)