Schaaktoernooi in Bad Sooden-Allendorf

De aanrijdag op vrijdag 17 mei kende weinig verkeersproblemen in de eerste 400 km, maar in de buurt van Kassel is het al een paar jaar één grote ergernis op de weg. Omleidingen en de GPS steeds van streek zorgden voor lange files.

Peter Holscher speelt in de derde ronde tegen Hartmut Viererbe. Wit denkt na over 19. Pxd7.

Echter rond 16.00 uur bereikten we een in zonlicht badend Bad Sooden. Onze vakantiewoning ter plekke was na 6 prima jaren ingeruild voor een beter toegankelijke accommodatie vanwege de loopproblemen van mijn vrouw. Op zaterdag ingeschreven en betaald en na een leuke openingsspeech, waarbij een jongerenkoor optrad, begon de 1e ronde rond 15.00 uur.

Het jongerenkoor tijdens de opening.

Als 33e geplaatst moest ik zorgen in de eerste 3 ronden al wat punten te scoren en dat lukte, want met 2½ punt kan ik best tevreden zijn. De tegenstand vanaf ronde 4 is van een ander kaliber, maar wie weet kan ik verrassen.

Een wat ongelukkige struikelpartij in onze woning zorgde voor wat consternatie, toen bleek dat de nagel van de grote teen was afgescheurd. Hevig bloedend bracht onze hospita mij naar een huisarts in de buurt die deskundig hulp bood. Met een teen dik in verband kon er gewoon verder worden gespeeld. Het hevige noodweer in het oosten van Duitsland ging gelukkig aan ons voorbij.

De 4e ronde was een test. Met zwart tegen FM-speler Peter Rahls (rating 2193). De zeeslang van 4½ uur kon ik net niet remise houden, toen mijn dame de witveldige diagonaal verliet op zet 47 (zie de partij). Nauwelijks geslapen na deze gemiste kans kreeg ik in de 5e ronde de gelegenheid om revanche te nemen tegen landgenoot Rob van Dongen, die mij 5 jaar terug trakteerde op een koude douche. Over de 6e ronde zal ik niet te veel zeggen, want het weggeven van een gewonnen stelling doet heel veel pijn. De bijgevoegde partij laat dat duidelijk zien. Een duidelijk zwakke speler in de 7e ronde (geen kennis van de gespeelde McCutcheon) werd in korte tijd verslagen.

Met een totaal score van 6 uit 9 kan ik redelijk content zijn. Na een korte prijsuitreiking op zondag werd 27/5 de thuisreis aanvaard. Deze duurde extra lang door een groot ongeluk bij Emmerich en de 2 uur durende file was de reden van onze late thuiskomst.

Voor schakers boven de 60 is dit een zeer aantrekkelijk toernooi.

Aan het einde van het seniorenkampioenschap van Hessen (in Bad Sooden-Allendorf) wacht Peter Holscher (rechts) het slotdiner. Een aantrekkelijk toernooi voor 60-plussers.

 

Partij uit de derde ronde:

 

Partij uit de vierde ronde:

 

Partij uit de vijfde ronde:

 

Partij uit de zesde ronde: