Tom Balla en Peter Poncin de kampioenen van Westfriesland

Het 69e kampioenschap van Westfriesland heeft twee winnaars gekregen. Onze clubgenoten Tom Balla (op het WFK spelend namens KTV) en Peter Poncin verzamelden in zeven ronden 5½ punten. Er volgden twee barragepartijen met ½-½ als uitslag, waarna beide spelers tot kampioenen werden uitgeroepen.

Peter Poncin (wit) en Tom Balla bespreken in de analyse een cruciale fase in hun tweede barragepartij.

De vierde ronde van het Westfries kampioenschap – op dinsdag 12 maart – had plaats in de speelzaal van Caïssa-Eenhoorn. Peter kwam toen als witspeler remise overeen met Tom. Beiden handhaafden zich op de eerste plaats, maar kregen wel gezelschap van Robin Duson (Caïssa-Eenhoorn) en Toine Molenaar (Aartswoud). Op de resterende drie avonden voegen Peter en Tom nog 2½ punt aan hun totaal toe en hadden in de eindstand een halfje meer dan de op de derde plaats geëindigde Marc Helder (Aartswoud).

De eerste barragepartij werd op 21 mei bij Caïssa-Eenhoorn gespeeld. Tom had ditmaal wit, omdat hij in het reguliere toernooi tegen zijn concurrent de zwarte stukken had. Het duel eindigde in remise. Gisteravond in De Schalm in Westwoud volgde hetzelfde resultaat in de tweede barragepartij. In overleg met de organisatie werd besloten de titel te delen.

Een uitgebreid verslag staat op de website ‘www.westfriesschaken.nl’ (naar ‘Verslagen’ en ‘mei 2019’).

Tom Balla met wit in actie tijdens de eerste barragepartij in de speelzaal van Caïssa-Eenhoorn.

De stilte overheerst in de speelzaal van Degoschalm.

Gefeliciteerd alletwee.