Verrassende uitslagen in eerste 4 ronden

Op de ALV van augustus heb ik aangegeven niet meer elke week de interne te belichten, maar dat eens per maand te doen.De frequentie om elke week een leesbaar en interessant stukje te schrijven over de gespeelde partijen was wel teveel van het goede en ging zeker gepaard met concentratieverlies van mijn eigen partij.

De bedoeling is dat een ieder die meent een leuke en bezienswaardige partij te hebben gespeeld na afloop de notatie van de partij  bij mij inlevert, zodat ik daar in mijn verslag melding van kan maken en  publiceren zal.

Opvallend  in ronde 1 was de remise tussen Erwin Brouwer en Peter Poncin  en de overwinningen van Hans de Vries op Nick Manshanden , Bas v/d Berg op Fred Avis en Albert Noordhuis op Bert Spil.

In ronde 2 moest ik zelf in remise berusten tegen JP Hendriks en ook de puntenverdeling tussen Sjoers Kelder en Bas v/d Berg was niet verwacht. Fred Avis gaf een zekere overwinning weg door te blunderen tegen Jan Groen en ook Bert Spil moet zijn draai nog vinden want tegen Marloes Rogge moest hij in een nederlaag berusten.

In ronde 3 was de grootste verrassing de winst van Martijn de Wit op routinier Peter Poncin en de remise van Frank Tieken (heel fijn dat hij weer terug is) tegen Nick Manshanden.

Ronde 4 was bijna een ronde met verwachte uitslagen met als uitschieters de winst van Marc Baank op Bas v/d Berg en de remise van Jan Groen tegen Hans de Vries.

Nu de kop eraf is laat de ranglijst nog een vertekende beeld zien van de werkelijke krachtsverhoudingen  dit seizoen, maar in ieder geval is duidelijk dat huidig kampioen Gijs Leene zijn huid zo duur mogelijk zal willen verkopen. Afgelopen dinsdag in de wedstrijd tegen Bergen gaf hij daar al een klein voorbeeld van door meer te zien dan menig omstander en een zeer curieuze  partij in korte tijd in winst wist om te zetten. Zeer prettig is ook het serieus meespelen van Robin Duson in de interne en hopelijk kan zij het opbrengen om in haar examenjaar een gooi naar de titel te doen. In ieder geval met 4 uit 4 een prima start.

Hoopgevend is tevens het spel van youngsters Vladimir Bartels,Jelle de Jong en Albert Noordhuis ,die resp. op plaats 4, 2 en 6 op de ranglijst bivakkeren en ook Marlies Rogge kwam goed uit de startblokken met 3 uit 4.. Tegenvallend is de start van Nick Manshanden (1,5 uit 3) Fred Avis (0 uit 2) en Bert Spil (1 uit 4). Ongetwijfeld komen zij straks weer hoger op de ladder te staan.

Volgende week speelt het 2e en 3e team voor de bond. Tel daarbij het restant van de bekerpartijen ,dus veel veranderingen in de stand zullen er niet optreden.