Kroegschaak gestart: Klein maar fijn!

Alle begin is moeilijk luidt het spreekwoord. Dat gold ook voor de eerste kroegschaakavond in café Chez Dick. Slechts een tiental kroegtijgers waagde zich aan het rapidschaak in Chez Dick. Dat mocht de pret echter niet drukken.Verdeeld over twee groepen werd fanatiek gestreden om de prijzen die Arend Stapel had ingeslagen. In groep 1 ontpopte Ger Roos zich tot veler verrassing tot een ware rapidmatador die zelfs zijn Angstgegner Fred Avis twee keer versloeg. In groep 2 werd Arend Stapel koploper. Niet alleen het schaakbloed vloeide overvloedig, ook de drankjes die kroegbaas Karel Koppers aandroeg droegen bij aan de schaakpret. Aangezien Karel gerekend had  op een groter aantal deelnemers was het aanbod van de borrelgarnituur meer dan riant te noemen.
Na de voorronde ging in de kopgroep de strijd tussen Arend Stapel, Ger Roos, Frans Kragten en Fred Avis. Arend eindigde als laatste. Zoals hij zelf toegaf (Ik ben een ochtendmens) kwam hij de man met de hamer tegen en eindigde met een half punt als laatste, gedeeld met Frans, bij wie het bier wellicht toch niet goed gevallen was. Fred verloor alleen van Ger en werd tweede.

Ger won drie keer en werd zo - tot zijn eigen verbazing - de winnaar van de avond. In de tweede groep sloeg Erwin Brouwer keihard toe tegen Sernin van de Krol, Ton van Dijk en Roel Ridderikhoff en eindigde ongeslagen. En ook hij ging met een leuk prijsje naar huis.

Het was een gezellige avond. Wie er niet was heeft zeker wat gemist. Er volgt een nieuwe kans op vrijdag 1 november, in café Chez Dick, vanaf 20.00 uur.