Jeugd rukt op in clubcompetitie

Nu de interne ruim 2 maanden aan de gang is, begint zich een kleine kopgroep te vormen (clubkampioen Gijs Leene, Robin Duson en Sjoerd Kelder), maar de man in vorm Nick Manshanden komt er aan. Opvallend maar ook weer niet vreemd is dat de jeugd aardig aan het huishouden is en aan de stand op de ranglijst is dat duidelijk te zien.  Zelf kan ik daar over meespreken want  nederlagen tegen Kevin de Rooij en Albert Noordhuis en de remise tegen David Verweij hakken er aardig in. Ook Robbert v.Dijkhuizen en Ton Wessels werden hiermee geconfronteerd. Ook Arnold v/d Wolff schoot uit zijn slof met een mooie overwinning op Fred Avis en dat net nadat Fred in het zonnetje was gezet met zijn prestatie in het 1e team in Utrecht. Een zeeslang van 189 zetten komt zelden voor en dan ook nog remise.

Maar om een cliché te gebruiken, we zijn pas in ronde 9 , dus er kan nog veel veranderen.

Leuke, interessante partijen kunnen opgestuurd worden naar Co Buysman of ingeleverd worden op de clubavond.

Hier volgen er enkele van de afgelopen weken. Als eerste de overwinning van Albert Noordhuis op Wout Druijf in de eerste ronde van het bekertoernooi (1 oktober). We komen er in na 9. ... 0-0.

 

David Verweij is op alle dinsdagavonden aanwezig geweest en behaalde een van zijn zes zeges tot nu toe op 15 oktober tegen Ton Wessels. De partij ziet er vanaf 8. ... 0-0 als volgt uit.

 

Regerend clubkampioen en de huidige koploper Gijs Leene versloeg in de zevende ronde Peter van Waert. Dat ging na 12. ... 0-0 als volgt.

 

PS: Als schaakliefhebbers pur sang hebben Fred en schrijver dezes jl. zaterdag meegedaan in Leeuwarden bij het Waling Dijkstra Rapid toernooi en met een kleine geldprijs nog vertrokken.

3 thoughts on “Jeugd rukt op in clubcompetitie

  1. Schoonheidsprijscommissie: mag ik jullie aandacht voor Albert’s overwinning tegen Wout? Een straatlengte materiaal achter en de rest staat in, maar wel mat.

  2. Oei, 51.b5?? van Peter van Waert is zonde. Zowel a5 als c5 ruilen een pion en zijn goed voor remise. Nu houdt zwart een pion over.

Reacties zijn gesloten.