David Verweij Westfries jeugdkampioen 2020

Op vrijdag 27 december werd in clubgebouw Honky Tonk het Westfries kampioenschap voor de jeugd gespeeld. In drie leeftijdsgroepen (ABC, D en E) werd er gestreden voor de Westfriese titels. Rosa Smit (E), Bryan de Rooij (D) en David Verweij (ABC) zijn kampioen geworden. David volgt daarmee Jelle de Jong op als jeugdkampioen van West-Friesland.

Om David Verweij als kampioen te kronen, moest hij wel de beslissende barrage winnen. Aftreden kampioen Jelle de Jong en Mason Brouwer waren geduchte tegenstanders. In een driekamp met een bedenktijd van 3+2 wonnen Jelle en David in spannende partijen van Mason waarna de beslissing in de laatste partij in het voordeel uitviel voor David. In deze partij kon het alle kanten opgaan, maar was de klok David goed gezind.

Klik hier voor alle uitslagen.