Eerste online schaaktoernooi Caissa-Eenhoorn

Dinsdagavond werd op Chess.com het eerste Caissa-Eenhoorn online snelschaaktoernooi georganiseerd. Een door Sernin van de Krol vlekkeloos opgezet toernooitje (5 minuten en 5 seconden per zet) met spelers als CM Henk-Jan Visser, Arjon Buikstra en Nick Manshanden en een flink aantal andere liefhebbers (de meesten speelden onder hun anonieme nickname, dus ik weet niet wie het zijn!) die zich door het coronavirus hun wekelijkse clubavond niet laten afnemen...

Na spannende strijd wist ik het toernooitje (op weerstandpunten) te winnen met 5 uit 6, o.a. door niet te verliezen van Henk-Jan en een wel erg fortuinlijke overwinning op Arjon. Mijn andere remise van de avond, tegen teamgenoot Alexander Geerts, was bijzonder vermakelijk: ik pleegde een uit nood geboren dame-offer dat echter verrassend goed bleek uit te pakken. Hieronder kunt u de partij naspelen, met enige oppervlakkige aantekeningen van mijn hand.

Dennis Manshanden pakte knap de tweede plaats door verrassend van Visser te winnen in de laatste ronde. Dat kunnen alleen de Hele Groten! Derde werd Albert Noordhuis.

De uitslagen zijn hier te zien. Dank aan Sernin voor het organiseren en hopelijk allemaal tot volgende week!

3 thoughts on “Eerste online schaaktoernooi Caissa-Eenhoorn

  1. Wat mij opvalt na dit zeer geslaagde toernooi dat heel veel leden op internet een stuk sterker zijn dan achter het bord. Voor mij kwamen namen voorbij die ik niet kon linken aan een Caissalid. Zou leuk zijn om dat de partij via de chat even te melden.

  2. The chipmunks are go. One (‘two, three, four’ moeten we vergeten).
    Wat een geweldig initiatief is dit! Heb meteen de bijgevoegde partij nagespeeld. Dame-offer met een Grote D. Ik ben bepaald geen ster met 5-minutenpartijen, maar voor volgende week begint het nu toch te kriebelen.

Reacties zijn gesloten.