Succesvol GP Zaanstad voor C-E jeugd

Op zondag 18 november werd het 3e NHSB jeugd Grand Prix gespeeld. Het GP wat georganiseerd werd door de Zaanse verenigingen HWP (Z), Krommenie en ZSC was succesvol voor de jeugd van Caïssa-Eenhoorn. In totaal werden er 5 prijzen binnengehaald.

Het altijd druk bezette GP Zaanstad kende ook nu weer een goed bezet toernooi. Met 14 groepen en 111 deelnames won Christopher Blees van ZSC uiteindelijk het toernooi met overmacht: 7 uit 7.Van de jeugd van Caïssa-Eenhoorn waren er 8 deelnemers die het ook prima deden.

In de sterke groep 2 had Dennis Manshanden het zwaar. Desalniettemin sprokkelde hij 1,5 punt bij elkaar maar werd daarmee helaas wel laatste. Volgende keer beter!

Marijn Smith en Martijn de Wit vertegenwoordigde C-E in groep 4 en hoe, Marijn behaalde 6 punten en schreef de groep op zijn naam en Martijn deed het ook goed en werd met 5 punten 3e. Goed gedaan jongens!

Klaas Jan Koedijk speelde mee in groep 5 en werd in deze groep waar de spelers erg aan elkaar gewaagd waren ongedeeld 2e met 4,5 punt, prima gedaan.

In groep 7 behaalde Teun van Rossum nadat hij op het Bischoff toernooi(vorige GP) uithaalde met 7 uit 7 ook nu een stapje hoger weer prima resultaat door zich te verzekeren van een 3e plaats met 4,5 punt.

Nick Manshanden deed in groep 8 goed mee voor het eremetaal maar kwam net te kort, met 4 punten werd hij namelijk 4e.

Simon van Rossum speelde mee in groep 12 en behaalde mooi 3 punten en eindigde daarmee op een 6e plaats.

Last but not least, Max Bosma die zijn debuut maakte op een GP toernooi en uitkwam in groep 13. Hij deed het heel goed en met 6 gewonnen partijen werd hij beloond met een tweede prijs. Dat is nog eens een mooie binnenkomer!

Al met al, mooie prestaties en ook behoorlijk wat stijgingen in de ratings. Alle uitslagen van het Grand Prix zijn hier te vinden.

Het volgende Grand Prix toernooi zal traditioneel de zondag na de jaarwisseling zijn. Op 6 januari wordt dan het GP van de Waagtoren-Winterkoning georganiseerd. Wellicht dat er tussendoor nog een GP komt in december maar dat is nog onbekend. Meer informatie daarover volgt nog.