CE in tweeluik te sterk voor Santpoort

In een paar dagen tijd wist Caïssa-Eenhoorn tweemaal te winnen van Santpoort. In de KNSB-competitie won CE 2 in Velserbroek met het kleinst mogelijke verschil waarna de return in Zwaag in de topklasse van de NHSB ook een prooi werd voor CE. Het tweede KNSB-team is daarmee goed op weg om kampioen te worden terwijl het NHSB-team daar nog steeds op mag hopen.

Santpoort-CE 2 staat op het punt van beginnen

Op zaterdag 23 maart stond in de derde klasse C de belangrijke match tegen concurrent Santpoort op het programma. Om alles in eigen hand te houden voor het kampioenschap mocht er niet verloren worden. Als Santpoort zou winnen zou het team uit Velserbroek de beste papieren hebben om kampioen te worden en zeker gezien het programma van de laatste ronde. Het werd daarom met recht een kraker die tot het laatste moment spannend bleek. Gelukkig had het team uit Hoorn een mascotte mee hetgeen zorgde voor een beetje extra steun om de punten te pakken.

In de wedstrijd pakten Alexander Geerts en Ron Deen tegen respectievelijk theoreticus Peter de Roode en oud-bekende Seréyo Bekkink een jammerlijke nederlaag waarna Jochem Woestenburg en David Verweij de stand weer gelijk trokken. Jochem pakte optimaal rendement na een matige opening terwijl David zijn opponent heerlijke overspeelde.

Op de andere borden was alles behalve duidelijk totdat Peter Doggers een fijn punt pakte door met actief spel zijn tegenstander te overklassen. Met een 3-2 voorsprong hielden de andere partijen elkaar lang in evenwicht totdat Nick Manshanden het verlossende punt pakte aan bord 1 na een lange strijd in een tricky eindspel. De remise bij Ardjan Langedijk was al een tijd onoverkombaar door ongelijke lopers en vlak na het punt van Nick geloofde zijn tegenstander het dan ook wel waardoor Ardjan de matchwinnaar werd. Dat Peter van den Brink nog een jammerlijke 0 pakte bleek dus maar een smetje op het mooie succes dat nog even goed gevierd werd in Santpoort.

Met twee matchpunten voorsprong is het kampioenschap nu bijna binnen. Theoretisch kan het combinatieteam ZSC/HWP nog boven ons uitkomen maar dan moet het in de laatste ronde wel heel gek lopen. Op 20 april volstaat daarom in ieder geval een 4-4 tegen De Waagtoren 2 in een thuiswedstrijd om promotie naar de tweede klasse veilig te stellen.

Drie dagen na de wedstrijd in de KNSB-competitie kon Santpoort zich alweer revancheren in de topklasse van de NHSB-competitie. Lang leek het er op dat zij wel resultaat konden gaan halen maar dat bleek toch tegen te vallen. Mason Brouwer won namelijk keurig en na remises van Roy Kerkhoven en Sjoerd Kelder zorgden punten van David Verweij, Peter van den Brink en ondergetekende dat ook de return naar CE ging. Door nederlagen van Abel Romkes en Bas de Boer op de hoogste borden tegen Bas en Daan Haver werd de eindstand op 5-3 bepaald.

in de topklasse staat CE N1 na deze overwinning tweede achter De Waagtoren N1. Met nog één ronde te gaan wordt het wel een zware kluif om nog boven het team uit Alkmaar uit te komen. Dan zou de Waagtoren moeten verliezen en CE moeten winnen van het sterke ZSC/HWP N1. Op 12 april weten we meer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *