Robin Duson 10e op het NK tot 12 jaar voor meisjes

Jeugdlid Robin Duson is na een voor haar fantastisch Nederlands kampioenschap tot 12 jaar voor meisjes in Rijswijk met 5,5 punt uit 9 partijen op een gedeeld achtste tot tiende plaats geëindigd. Een hele mooie prestatie van Robin die op haar eerste NK op rating als 24e van de 30 speelsters was geplaatst.

Na haar tweede plaats op het Noord-Hollands kampioenschap mocht Robin mee doen aan het HiQ Invest Nederlands kampioenschap in de D categorie (tot 12 jaar) voor meisjes. Gelijktijdig gespeeld tijdens het Hemelvaartsweekend (9, 10 en 11 mei) in Rijswijk met het algemene kampioenschap. Er werden drie ronden met 1 uur bedenktijd p.p. per dag gespeeld.

Robin (jeugdrating:591) begon al meteen goed aan het kampioenschap. Ze won namelijk met zwart verrassend van de als negende geplaatste Joëlle Vuong (938). In een prima partij won ze door een mooie aftrekaanval een stuk en speelde het vervolgens prima uit. In de tweede ronde was Ilse Genee (1015) helaas wel een maatje te groot voor Robin. In de laatste ronde op donderdag behaalde ze  een keurige remise tegen Silke Nienke Kok (810) waardoor ze na 1 dag een 50% score had en natuurlijk een uitstekend start maakte op het NK tot zover.

Na een prima eerste dag speelde Robin op de tweede dag nog beter. Na een snelle remise in de vierde ronde tegen Julie Anne Hermanns (760) kwam ze in de vijfde ronde na het winnen van een kwaliteit uitstekend te staan tegen Alicia Monoch (1011). Helaas lukte het Robin niet om het af te maken en werd er in een dame eindspel remise besloten. Een mooi resultaat natuurlijk, dat wel. In de zesde ronde tegen Aliya Scholten(780) won ze opnieuw een kwaliteit en kreeg ze een fantastische stelling. Na het afruilen van de stukken kwam ze zelfs een volle toren voor waarna ze het keurig afrondde. Hartstikke goed gedaan! Na zes ronden staat Robin, terwijl Ting Ting Lu, één van de favorieten één punt los staat van de rest (5,5 uit 6) met 3,5 punt op een mooie gedeelde achtste plaats. In het algemene kampioenschap staat topfavoriet Robby Kevlishvili na zes ronden met een 100% score eerste.

Op de laatste beslissende dag van het NK verloor Robin met zwart de zevende ronde van Pacalle Monteny(1067) doordat wit de koningstelling open kon breken. In de ronde daaropvolgend won Robin op een leuke manier een stuk van Alisha Warnaar(788) waarna ze vervolgens de partij feilloos naar zich toe trok en het volgende punt binnensleepte. Onderhand had ze dus al 4,5 punt binnen. Buitengewoon goed wat dus al minimaal een 50% score betekende! In de laatste ronde van het kampioenschap, waar het om de titel bij de meisjes nog heel spannende was, bleef Robin rustig nadat de Nederlandse kampioene tot 10 jaar bij de meisjes Eva Zijdemans (876) een stuk offerde tegen twee pionnen voor een aanval op de koningsvleugel. Even kater kreeg Robin de dame cadeau waarna het punt bijgeschreven kon worden nadat de mat genoteerd werd!

Met 5,5 punt uit 9 partijen heeft Robin het uitstekend gedaan. Met prima, gedegen spel zonder grote fouten eindigt ze hierdoor op een gedeeld achtste tot tiende plaats. Op wedstrijdpunten tiende. Daarnaast heeft ze het ten opzichte van haar rating het, het beste gedaan van iedereen die meedeed op het hele kampioenschap! Iets waar ze trots op mag zijn.

Uiteindelijk werd Lorena Kalkman na een spannende slotronde ongedeeld met 7 punten eerste bij de meisjes terwijl Robby Kevlishvili zijn favorietenrol waarmaakte in het algemene kampioenschap door 8,5 uit 9 te behalen. Voor alle uitslagen en foto's, een link naar de toernooiwebsite (klik hier)

4 thoughts on “Robin Duson 10e op het NK tot 12 jaar voor meisjes

  1. Ik vond het een erg leuk toernooi om aan mee te doen. Ik had niet verwacht dat ik gedeeld 8e zou worden omdat mijn rating niet zo hoog is. De langere bedenktijd was erg fijn en ik hoop dat ik me volgend jaar weer plaats.

    • Robin,wij vinden het fantastisch en hopen voor je dat je volgend jaar weer mee kan doen!

Reacties zijn gesloten.