Nick Manshanden op het NK tot 16 jaar

Nick Manshanden heeft afgelopen week meegedaan aan het Pathena Nederlands nick 2bjeugdschaakkampioenschap 2014 wat gespeeld werd in het Topsportcentrum Rotterdam. Nick speelde mee in de B categorie (tot 16 jaar) waar hij 3,5 punt uit 9 partijen behaalde. Dit was goed voor een 24e plaats (gedeeld 21e). Klik hier om naar de toernooiwebsite te gaan.

Na een goede partij op de eerste speeldag tegen Joris Genee (1754) moest hij na een foutje het onderspit delven. In ronde 2 daaropvolgend won Nick vrij gemakkelijk en snel van Hawkie Chang (1665). Helaas verloor Nick In ronde 3 opnieuw met wit en ditmaal van Geert van Hoorn (1717). Met zwart gaat het tot nu dus beter en dat bleek ook op dinsdag in ronde 4 want Nick kon zijn tweede punt bijschrijven na winst op Alexander Bruschke(1621). Achteraf mocht hij zijn partij demonstreren in de explicatie van FM Harold van Dijk. Link naar het filmpje hieronder bij de reacties.

Dat Nick met de witte stukken wat ongelukkig is dit kampioenschap bleek ook op woensdag. In ronde 5 kwam Nick tegen Sam Baselmans(1486) een stuk voor maar zwarts aanval bleek echter sterker dan gedacht waarna het eindspel niet op remise gehouden kon worden voor Nick. Ook in ronde 6 weer een 0 voor Nick. Met zwart tegen Bas de Boer (1479) gaf hij een kwaliteit voor aanvalsspel maar na een foutje in het resterende eindspel bleek er weinig meer te halen.

In ronde 7 speelde Nick met wit tegen Esper van Baar(1700) te geforceerd en kon nadat hij zijn toren had geofferd opgeven. In de voorlaatste ronde herpakte Nick zich echter prima door Jorn Brouwer(1587) met zwart te verslaan. In de laatste ronde behaalde Nick uiteindelijk nog een remise tegen Tijany Ousmane(1631).

2 thoughts on “Nick Manshanden op het NK tot 16 jaar

  1. Nick heeft in de vierde ronde een prachtige overwinning geboekt op Alexander Bruschke. Met zwart bouwde hij een prima stelling op en sloeg met een mooie aanval op de koningvleugel toe. Hoe ik dat weet? Dankzij een youtube-filmpje (ook via de website van het NK te zien). Dat filmpje duurt drie kwartier en FIDE-meester Harold van Dijk geeft uitleg van enkele partijen. Voor de geïnteresseerden: op een balk onderaan kun je met de tijd schuiven. Als je het rondje met de tijd naar precies 32 minuten schuift, komt Nick in beeld en vertelt onze NK-deelnemer gedurende een kwartier van alles over zijn partij. En nu hopen dat hij ook eens met wit kan winnen.
    Nick, succes vandaag.

Reacties zijn gesloten.