Verrassingsprijs snelschaaktoernooi: Seréyo traint Wouter

(verslag geschreven door Seréyo)

training Seréyo-wouter2trainingSeréyo-Wouter
Wouter kwam vandaag zijn prijs innen 🙂 Het was een uur schaaktrainen met mij. Dit was een verrassingsprijs voor de hoogst geeindigde jeugdspeler met rating tot 1500 op het NHSB snelschaakkampioenschap, dat een paar weken geleden georganiseerd en gespeeld is door Caissa-Eenhoorn in Hoorn. Ik had ervan gehoord op het invitatietoernooi in Purmerend waar Joey zijn groep had gewonnen. Hij kreeg toen een uur training door FM Rob Schoorl aangeboden. En aangezien ik officieel KNSB schaaktrainer 1 ben, vond ik het ook wel leuk om dit te doen.

Ik heb wouter dus vanmiddag een uur les gegeven. Van te voren heb ik even gevraagd wat zijn openingen waren die hij speelde en wat hij wilde leren. We hebben behandeld over hoe je je dame actief in het spel krijgt en hoe je dan een plan kan bedenken in het middenveld.

Wouter weet nu onder andere dat je moet letten op de pionnenstructuur en hoeveel stukken er nog op het bord staan. Letten op zwaktes is in het middenveld ook heel belangrijk. Ook hebben we een paar potjes gespeeld waarin Wouter goed tegenstand bood en er een paar leuke stellingen op het bord kwamen. Zo kon hij het geleerde meteen een beetje oefenen.
DFP-125-x-125px