Ronald Ritsema: partij van het jaar

Bij de Nederlandse Bond van Correspondentieschakers wordt steeds de partij van het jaar gekozen. Onlangs is bekend geworden dat een partij van onze clubkampioen Ronald Ritsema die eretitel heeft gekregen.

Het gaat om Ian Pheby-Ronald Ritsema, gespeeld in de halve finale van het negende Europees kampioenschap voor landenploegen. Dat EK is op 15 juli 2011 van start gegaan met de grootste deelname ooit. De 34 landenteams werden ingedeeld in drie halvefinalegroepen. In groep 3 speelde Ronald tegen de Engelsman Pheby die een iets hogere rating had: 2374 om 2402. Met zwart zegevierde de clubkampioen van Caïssa-Eenhoorn, terwijl Oranje de wedstrijd met 4½-3½ won en zich voor de finale plaatste. Ronald kwam in tien partijen tot tweemaal winst en acht remises en had als vijfdebordspeler de hoogste score, terwijl hij met zijn rating nummer acht van de elf spelers was.

Voor de verkiezing van partij van het jaar 2013 werden de partijen beoordeeld door een jury bestaande uit Anish Giri, Twan Burg en David van der Hoeven. Twan Burg is een IM-speler van meesterklasser HMC/Calder met een FIDE-rating van 2508. Hij is ook correspondentieschaker en verslaat voor de website ‘schaaksite.nl’ de pas begonnen match tussen grootmeester Robin van Kampen en David van der Hoeven, grootmeester in het correspondentieschaken en zevende op de wereldranglijst.

3 thoughts on “Ronald Ritsema: partij van het jaar

  1. Mooie prijs Ronald, van harte mijn felicitatie. Het geeft de burger moed! Enne het correspondentie schaken.

  2. Mooi gedaan Ronald. Hierbij mijn felicitatie! Het geeft de burger moed, enne het correspondentie schaak.

  3. Van harte gefeliciteerd Ronald! Wel wat veel remises hoor… Maar die partij… : die zien we met analysen ook wel op onze site terug ? Of een link naar de vindplaats ?

Reacties zijn gesloten.