Voorlopige indelingen bekend

Het zal waarschijnlijk niemand opvallen, maar voor het eerst in negentig jaar is Hoorn niet meer vertegenwoordigd in de schaakcompetitie. Met de verhuizing naar de multifunctionele accommodatie De Kreek is Caïssa-Eenhoorn een club uit Zwaag.

De voorlopige indelingen van de landelijke competitie zijn bekend gemaakt en daarin staat achter Caïssa-Eenhoorn nog gewoon de oude plaatsnaam. Maar Aartswoud speelt in Hoogwoud, Santpoort in Velserbroek, Aalsmeer in Kudelstaart en in de meesterklasse Voerendaal in Klimmen en de Bossche schakers van HMC/Calder in Rosmalen. Consequent is dan om voortaan Caïssa-Eenhoorn als een schaakvereniging uit Zwaag aan te duiden.

Schokkend is dit allemaal niet, zoals de indelingen die ook niet zijn. Ons eerste team, een tiental komend seizoen, treft in 1A onder anderen Purmerend. Caïssa-Eenhoorn 2 speelt tegen HSG; jazeker, de landskampioen van 2008, 2009, 2010 en 2011. De Hilversummers zijn na het veroveren van die vier titels driemaal op rij gedegradeerd.

Caïssa-Eenhoorn 3 is het derde zaterdagteam van onze vereniging, omdat het weer promotieklasser is. Aart Strik, competitieleider van de NHSB, heeft de voorlopige indelingen tot en met de derde klassen bekend gemaakt. Voor ons derde zal het een zwaar jaar worden, helemaal omdat de NHSB-clubs in de landelijke derde klassen over vier poules zijn verdeeld. Als er niets wordt gewijzigd, zouden in het slechtste scenario vijf promotieklassers kunnen degraderen. Een kleine pleister is dat door de prestaties van HWP 2 komend seizoen de kampioen van de NHSB-promotieklasse en de nummer twee promoveren.

Het vierde en vijfde van Caïssa-Eenhoorn hebben overwegend tegenstanders in de nabije omgeving. MSC (Den Helder) is voor beide ploegen de verste opponent, al moeten ze afwachten of ze een uitwedstrijd hebben. Het competitieprogramma volgt op een later moment. Overigens is Caïssa-Eenhoorn 5 derdeklasser geworden en dat betekent dat komend seizoen dit team zes in plaats van acht spelers telt.

De voorlopige indelingen zien er als volgt uit:
KNSB: eerste klasse A: Groninger Combinatie 2, ESG Max Euwe (Enschede), Kennemer Combinatie (Haarlem), Caïssa-Eenhoorn (Zwaag), Purmerend, SOPSWEPS 29 (Amsterdam), DSC Delft, Philidor 1847 (Leeuwarden), Zukertort Amstelveen en Wageningen/VLG Advocaten.

KNSB: derde klasse D: Ons Genoegen (Amersfoort), BSG 2 (Bussum), Almere 2, Caïssa-Eenhoorn 2 (Zwaag), Oosten-Toren (Amsterdam), Oud Zuylen (Utrecht), HSG (Hilversum), Caïssa 4 (Amsterdam), Amsterdam West en Wageningen 2.

NHSB: promotieklasse: Het Witte Paard (Zaandijk), ZSC-Saende 2 (Zaandam), Het Spaarne (Haarlem), Caïssa-Eenhoorn 3 (Zwaag), Kijk Uit (IJmuiden), De Waagtoren 3 (Alkmaar), Heerhugowaard, Krommenie, Aalsmeer (Kudelstaart) en Santpoort 2 (Velserbroek).

NHSB: tweede klasse A: De Groene Zes (Bovenkarspel), Heerhugowaard 2, Aartswoud 3 (Hoogwoud), Schaakgroep Koedijk, MSC (Den Helder), Caïssa-Eenhoorn 4 (Zwaag), KTV 2 (Enkhuizen) en Schaaklust (Andijk).

NHSB: derde klasse B: Opening’64 2 (Sint-Pancras), MSC 2 (Den Helder), Heerhugowaard 4, Caïssa-Eenhoorn 5 (Zwaag), KTV 3 (Enkhuizen), Attaqueer 2 (Nibbixwoud), Aartswoud 4 (Hoogwoud) en Degoschalm (Westwoud).