Grand Prix seizoen weer begonnen

Het nieuwe Grand Prix seizoen voor de jeugd is weer begonnen.Afgelopen zondag werden in het Soli Muziekcentrum in Driehuis eerst de prijzen van het GP klassement van vorig seizoen uitgereikt waarna in (maar) 9 groepen werd gestreden om de prijzen van het GP Santpoort. Namens CE werden David Verweij en Stella Duson groepswinnaar. Een knappe prestatie werd ook geleverd door Robin Duson. Ze werd op SB punten derde in de hoofdgroep.

IMG_0610
Voorafgaand aan het GP toernooi, georganiseerd door SC Santpoort werden de prijzen van het afgelopen GP seizoen uitgereikt. Toernooitijgermedailles waren er voor Klaas Jan Koedijk (brons; 7 deelnames), Robin Duson en Kevin Franssen (zilver; 8 deelnames) en Stella Duson en Niels Appelman (goud, 9 deelnames)
IMG_0611Naast de medailles hadden Robin (1e), Kevin (2e) en Teun van Rossum  (3e) de meeste GP punten behaald vorig seizoen en  kregen een mooie beker  (D categorie). Klaas Jan verzamelde net genoeg GP punten om Chaim Bookelman voor te blijven in de C categorie en werd knap eerste.

Teun en Niels konden helaas niet aanwezig zijn om hun prijs op te halen, maar er waren genoeg deelnemers namens CE om die prijzen mee te nemen 🙂 Naast Robin, Stella, Klaas Jan en Kevin deden de D spelers uit het Meesterklasse D team David Verweij en Colin Laan ook mee.

Vaak kent het G20140928_164543P van Santpoort een prima opkomst. Ditmaal viel dat een klein beetje tegen. Maar 9 groepen en 71 deelnemers.

Stella was ingedeeld in groep 8 en kende een goede dag. Ze won haar eerste zes partijen, verloor weliswaar de laatste ronde maar dat maakte niet meer uit. De eerste plaats (op onderling resultaat) kon haar niet meer ontgaan. Een mooie prijs erbij voor haar.

Twee groepen hoger speelde David en Colin, aanvankelijk was David 20140928_164737vanwege zijn lage rating ingedeeld in de laagste groep, maar ja, dat past natuurlijk niet bij zijn niveau.
Uiteindelijk dan groep 6, ook deze groep was kinderspel voor hem. Gemakkelijk kon hij de groep op zijn naam schrijven met een 100% score. Super! Colin deed het ook prima, kon net geen prijs pakken maar met 4 uit 7 een goed toernooi.

In de hoofdgroep ontbraken een paar namen en daar komen dan weer nieuwe namen voor terug. Door een ratingboost afgelopen zomer mochten Robin, Klaas Jan en Kevin daarom ook hun debuut maken in de hoofdgroep. Het werd een spannende groep en vooral om de derde plaats. Met 6,5 uit 7 won Sandra Keetman het toernooi (Robin maakte het haar nog lastig) en Emily Mes tweede met 5,5. De andere zes spelers streden om de derde stelplaats. Van die zes haalde Kevin 2 punten en eindige onderaan, Klaas Jan met een half puntje zevende en nog een half puntje meer betekende kans op een derde plaats. Laat wel zien dat de spelers aan elkaar gewaagd waren! Robin was een van de drie met 3 punten en op SB punten eindigde zij boven Bob de Wit en Chaim Bookelman. Mooie prestatie! Een heel damespodium dus in groep 1. Dat gebeurt niet vaak.

Een mooie begin van het nieuwe seizoen. Met veel prijzen en ervaring terug uit Driehuis en een goede voorbereiding voor de D team spelers voor de volgende wedstrijden in de Meesterklasse D volgende week zaterdag.

Volgende Grand Prix is voor Hoorn een thuis GP. Op zaterdag 18 oktober viert het Bischoff jeugdschaaktoernooi haar 20 jarig jubileum! Het belooft een bijzonder toernooi te worden (en ook de laatste keer onder de naam Bischoff). Dus, kom die zaterdag lekker naar De Kreek!

Klik hier voor de aankondiging van het  tweede GP 2014-2015 : het Bischoff toernooi.

Klik hier voor alle uitslagen van het GP Santpoort.