Zaterdag: Het 20e Bischoff jeugdschaaktoernooi

20e BischoffAankomende zaterdag houdt Caïssa-Eenhoorn voor de 20e maal het Bischoff jeugdschaaktoernooi, tevens Grand Prix toernooi van de Noord-Hollandse schaakbond. Na 20 jaar gaat sponsor Bischoff stoppen. Een voorbeschouwing op deze jubileum – en afscheidseditie van het toernooi.

20 jaar Bischoff toernooi. Het Bischoff toernooi is een begrip geworden in het Noord-Hollandse jeugdschaken. Al jaren telt het toernooi mee voor de Grand Prix cyclus van de Noord-Hollandse schaakbond. Vele sterke schakers uit Noord-Holland nu hebben ooit meegedaan aan het Bischoff toernooi. Alleen al kijkend naar de uitslag van het 1e Bischoff toernooi in 1995 zien we al veel sterke schakers, zoals: Warner de Weerd (toernooiwinnaar), Daan Zult, Henk Jan Visser, Joseph Molenaar, Anton Bakels, Jimmy van Zutphen, Pim Jekel, Sjoerd Plukkel, Martijn Monteban, Sjors Broersen en Jeroen Edeling. Dat alleen al het 1e toernooi.  Als we verder kijken komen we namen als Etienne Goudriaan, Rob Schoorl en Danny de Ruiter tegen. Topschakers nu.

Aankomende zaterdag vindt er dus in De Kreek het 20e Bischoff toernooi plaats. Omdat het de laatste keer is hebben we op initiatief van Co Buysman 4 deelnemers aan het 1e Bischoff toernooi uitgenodigd. Zij gaan het in een dubbelrondige invitatievierkamp tegen elkaar op te nemen. Een geweldig initiatief wat leidt tot 4 spelers uit het bovenstaande rijtje: Warner de Weerd (2192), speler van Purmerend 1 (1e klasse KNSB) - Jeroen Edeling (2172), speler van Caïssa-Eenhoorn 1 (1e klasse KNSB) – Jimmy van Zutphen (2170), speler van De Wijker Toren 1 (2e klasse KNSB) – en Joseph Molenaar (2086), speler van Caïssa-Eenhoorn 2 (3e klasse KNSB). Een sterke groep!

Het 19e Bischoff  Grand Prix toernooi in de Huesmolen vorig jaar kende een geweldige opkomst met 110 jeugdige deelnemers uit heel Noord-Holland. Uiteraard hopen we dat er weer zoveel deelnemers naar Hoorn komen maar gezien de regionale trend is dat niet waarschijnlijk, maar ja, dat dachten we vorig jaar ook!

Het Jeugd GP zal zoals gebruikelijk groepen van 8 spelers hebben op speelsterkte. Er wordt gespeeld met een bedenktijd van 20 minuten p.p.p.p. Er worden dan ook zeven rondes gespeeld. In de eerste groep zullen er een aantal sterke regionale jeugdtoppers mee doen. In totaal hopen we op minimaal 10 groepen.

In elke groep zijn er voor de eerste drie spelers een mooie trofee. Daarnaast zijn er aanmoedigingsprijzen en krijgt iedereen een speciaal Bischoff-aandenken.

Zaterdag wordt het toernooi om 11:00 uur geopend. Dan wordt de sponsor bedankt, en geschiedt de loting van de invitatiegroep. De eerste ronde staat om 11:15 uur op het programma. De prijsuitreiking zal rond 16:45 uur zijn.

Aanmelden en voor meer informatie kunt u terecht bij Robbert van Dijkhuizen (jeugd@caissa-eenhoorn.nl / 06-14651587)

Graag tot zaterdag in de theaterzaal van MFA De Kreek (Meetketting 1, Zwaag; Bangert Oosterpolder, aan De Strip)!

 

*In 2015 komt er uiteraard weer een jeugd GP toernooi, maar dan met een andere sponsor!