Meester Gilles trakteert

Een dag voor zijn verjaardag maakte Gilles Provoost zijn rentree in de schaakleszaal van De Huesmolen. Meester Gilles herstelt van een zware val van de trap en kon dit seizoen nog geen les geven, maar kwam vrijdagavond kijken hoe het met ‘zijn’ jongens ging.

DSC_0110

Voor iedereen was zijn komst een verrassing. Met zijn vrouw Leny stapte meester Gilles rond de klok van half acht de Palet-zaal binnen en werd met een groot applaus verwelkomd. Toen hij vertelde waarom hij een zak vol lekkers bij zich had, zongen alle jeugdspelers ‘Lang zal hij leven’. Gilles hoopt na de kerstdagen weer elke vrijdagavond aanwezig te zijn.

Het was ditmaal wat drukker, omdat ook meester Co in de lappenmand zit. Vanwege een schaakblessure kan hij zijn rechterhand niet gebruiken. Ben Takken heeft door de absentie van Gilles al een aantal vrijdagavonden ingevallen en Sernin en zijn vader Rinus van de Krol waren eveneens aanwezig. Met vereende krachten kon de schaakzaal worden ‘opgebouwd en afgebroken’. Sernin en Rinus werden uitgenodigd om na de clubcompetitiepartijen een kleine simultaanwedstrijd te spelen tegen alle kinderen.