Schaken op het Copernicus

De VO school SG Copernicus  gaat samen met schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn en schoolschaken West-Friesland een samenwerking aan om het schaken onder de jeugd te promoten. Zo gaat er een schoolschaaktoernooi worden georganiseerd en wordt er een schaakcafé op het Copernicus opgericht.

Twee jaar geleden werd er op het Copernicus een schaakchallenge gehouden. Dat was een leuke en geslaagde schaakdag waar veel kinderen kennis hebben gemaakt met de schaaksport.

Vanaf dit jaar wil het Copernicus onder initiatief van docenten Kor Leegstra en Sandra Kerkhof het schaken op de school verder promoten. Dit willen zij doen in samenwerking met Caïssa-Eenhoorn en het schoolschaken West-Friesland. Het doel is dat beide partijen er wat aan gaan hebben. Alleen maar mooi natuurlijk!

Een onderdeel hiervan is het organiseren van een schoolschaaktoernooi. Het toernooi zal in aansluiting op de regionale schoolschaakcompetitie in West Friesland voor basisschoolteams worden gehouden op woensdag 25 maart 2015. Hieraan kunnen de schoolteams die meegedaan hebben aan de competitie deelnemen. De leerlingen uit de groepen 7 en 8 kunnen dan meteen een indruk krijgen van de middelbare school. Uiteraard kunnen leerlingen van het Copernicus zelf ook meedoen. Vooral kijken we dan naar de leerlingen uit de brugklas van het Copernicus zodat er een relatie gelegd kan worden tussen de basisschool en de middelbare school.

Meer informatie over het toernooi volgt zo snel mogelijk!

Een ander project wat opgestart gaat worden is het schaakcafé. Het streven is om hiermee aan het begin van volgend kalenderjaar te starten. Op de laatste donderdag van elke maand kunnen de leerlingen van het Copernicus op een gezellige en ontspannen manier aan het eind van de middag bezig zijn met schaken onder begeleiding van schakers van de vereniging en een onderwijsassistent. Over de exacte invulling hiervan wordt nog nagedacht.

Heeft u vragen, opmerkingen of leuke ideeën? Neem dan contact op met Robbert van Dijkhuizen (robbert@vand.nl).

1 thought on “Schaken op het Copernicus

Reacties zijn gesloten.