Caïssa–Eenhoorn strijdend ten onder tegen favoriet KC

Zaterdag 7-2 reisden we af naar Haarlem om te strijden tegen het sterke Kennemer combinatie.

Met Ardjan en Alexander ipv van Arne en Jeroen moesten we proberen zo goed mogelijk tegenstand te bieden. Hoewel de eindstand anders vermoed was het een zeer spannende strijd waarbij we op vele borden het geluk niet mee hadden.  Feit is echter wel dat bijna alle partijen erg spannend waren en door ons de kansen zijn gemist.

Bord 10 Speelde Alexander tegen Rob Duijn een prima pot .Geerts kwam met zwart goed uit de opening zocht de aanval op de koningsstelling, offerde een pion voor een gevaarlijke aanval welke echter niet doorsloeg en jammer genoeg werd er gecounterd op de damevleugel.

Bord 9 Speelde Ardjan (de man in vorm) met wit erg solide met een kleine plus, dit was echter niet genoeg voor meer en remise was dan ook een logisch resultaat.

Bord 8 Speelde Ron tegen de Miguel Admiraal (winnaar van de topklasse van het tata toernooi). Ron speelde prima met zwart, dwong Admiraal een pion te geven voor vage compensatie. Ron snoepte de pion en kreeg zelf een mooie aanval. Echter, na wat mindere zetten van Ron liet Miguel zien dat hij wel degelijk goed kan schaken en kon een winnende aanval door het centrum uitvoeren welke bekroond werd met een prachtig matje door middel van promotie tot paard.

Bord 7 Speelde Gilbert een goede pot waarin hij steeds het voordeel had, echter, hij kon niet het juiste winstplan vinden waardoor zetherhaling een logisch gevolg was.

Bord 6 Speelde Arlette het duel der dames tegen  Lanchava. Arlette speelde prima, kwam goed uit de opening en vond het tijd om door te drukken, offerde een kwal en leek genoeg compensatie te krijgen. Helaas bleek het allemaal mee te vallen en na lang vechten moest Arlette toch opgeven.

Bord 5 Speelde Jerrel tegen GM Klein met wit een prima pot . Na een onnauwkeurigheidje van Klein pakte Jerrel een voordeeltje en bouwde een mooie aanval op, echter GM’s hebben natuurlijk wat extra’s en in de tijdnoodfase werd een mindere zet gelijk afgestraft en was Klein er als de kippen bij om af te wikkelen naar een gewonnen eindspel.

Bord 4 Speelde Peter met zwart tegen IM Bitalzadeh. Peter dacht even te experimenteren in de opening en dit pakte goed uit na 2 overbodige zetten van wit was het zwart dat het initiatief had en wit terug dwong. Na een goede kans op groot voordeel te hebben gemist maakte Peter echter een blunder waarna hij gelijk kon opgeven.

Bord 3 Speelde Martijn tegen IM Kleijn . Martijn zette de partij rustig op en was lekker zetjes aan het doen toen hij het sterke Pb3 miste wat hem wat voordeel op zou leveren (volgens sommige zelfs winnend). Na een kleine combinatie van Kleijn bleef Martijn zitten met 2 torens en een paard tegen Dame en loper in een stelling wat veel makkelijker speelde voor zwart en waarin Martijn uit eindelijk moest opgeven.

Bord 2 Speelde Henk-Jan tegen GM Spoelman de partij van de dag . Onze man speelde een uitstekende partij met zwart waarin het witte plusje snel teniet werd gedaan . Henk –Jan snoepte brutaal een pion mee wat wit echter wel genoeg compensatie gaf. Echter, onze man bleef de goede zetten spelen in tijdnood en toen ook Spoelman in tijdnood kwam golfde het spel heen en weer waarbij Henk–Jan kansen op winnend voordeel miste ( eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat Spoelman ook wat kansen miste) .Na een zinderende fase waarin van alles gebeurde telde onze man  de stukken en kwam erachter dat hij 4 pionnen miste in het eindspel en gelijk kon opgeven .

Bord 1 Speelde Daan tegen kopman Oosting de slechtste partij van de dag, echter was dit wel genoeg om moeiteloos de overwinning binnen te halen . Net toen Oosting dacht een kwal te winnen en remise aanbood   bleek dit echter een eenvoudige combinatie toe te laten wat gelijk een winnende stelling voor Daan opleverde.

Als we alles optellen komen we tot een 8-2 nederlaag. Echter hebben we op alle borden onze kansen gekregen wat hoop bied voor de volgende wedstrijden.

Volgende ronde is op zaterdag 7 maart in De Kreek tegen Wageningen!

Kennemer Combinatie 2317 Caissa-Eenhoorn 2196 8 2
1. Robert Oosting 1946 Daan Zult 2300 0 1
2. GM Wouter Spoelman 2568 Henk-Jan Visser 2282 1 0
3. IM Christov Kleijn 2413 FM Martijn Monteban 2260 1 0
4. IM Ali Bitalzadeh 2400 Peter Doggers 2227 1 0
5. GM David Klein 2498 Jerrel Thakoerdien 2150 1 0
6. IM Tea Lanchava 2269 WIM Arlette van Weersel 2204 1 0
7. Daan in 't Veld 2220 Gilbert Vrancken 2219 ½ ½
8. FM Miguoel Admiraal 2390 Ron Deen 2105 1 0
9. Lennart Dek 2223 Ardjan Langedijk 2131 ½ ½
10. Rob Duijn 2243 Alexander Geerts 2082 1 0