Snoepmix en mat-in-1 op jeugdavond


Op een ontspannen manier heeft de Huesmolen-jeugd van Caïssa-Eenhoorn naar de examenavond (29 mei) toegeleefd. Afgelopen vrijdag werden de prijzen van de interne competitie uitgereikt, konden de kinderen mat-in-1-puzzels oplossen, een vriendschappelijk partijtje spelen en kregen ze snoepgoed.

Omdat Gilles Provoost examinator in Purmerend was, deelde Co Buysman de prijzen uit aan de eerste drie van de hoofdgroep en de eerste drie van de promotiegroep. Voorts waren er aanmoedigingsprijzen voor Tycho Heckman (die sinds kort bij Caïssa-Eenhoorn schaakt), Luuk van Heerwaarden, Alex Plug en Lennart Plug.

Co had een dik boek, ruim een kilo zwaar, van László Polgár meegenomen. De Hongaar is de vader van Zsuzsanna, Zsófia en Judit aan wie hij het schaken heeft geleerd. Zijn drie dochters haalden de wereldtop bij de vrouwen; Zsuzsanna en Judit kroonden zich zelfs tot grootmeester. In het boek van László Polgár staan 5334 matvraagstukken en verschillende jeugdspelers van Caïssa-Eenhoorn hadden het mat-in-1 snel gevonden.

De snoepmix van Haribo vonden de kinderen lekker. Aan het einde van de voorlaatste vrijdagavond van het seizoen was de zak tenminste leeg. Om kwart voor acht waren veel ouders aanwezig om de prijsuitreiking bij te wonen.

Eindstand hoofdgroep: 1. Sem Kox 10 punten, 2. Dez Mirrer 8, 3. Yannick de Jong 7½, 4. Luuk van Heerwaarden 6½, 5. Alex Plug 6, 6. Jeremy Zuurbier 5½, 7. Max Ligthart 5, 8. Pepijn van den Berg 4½ (eerste in promotiegroep), 9. Armin Dams en Fabian Nierop 3½ (gedeeld tweede in promotiegroep), 11. Lennart Plug (vierde in promotiegroep) en Jip Schaafsma 2.

De top 3-spelers. Vlnr: Dez Mirrer, Pepijn van den Berg, Armin Dams, Yannick de Jong en Sem Kox.

De top 3-spelers. Vlnr: Dez Mirrer, Pepijn van den Berg, Armin Dams, Yannick de Jong en Sem Kox.

Aanmoedigingsprijzen zijn er voor (vlnr) Tycho Heckman, Luuk van Heerwaarden en Alex en Lennart Plug.

Aanmoedigingsprijzen zijn er voor (vlnr) Tycho Heckman, Luuk van Heerwaarden en Alex en Lennart Plug.