Valse start CE2

CE2 stunt niet tegen Almere 1 en verliest met 3-5. Op papier heeft CE2 na Caissa 3 het sterkste team in de derde klasse B. Echter de eerste wedstrijd moest gespeeld worden met vijf invallers (een nieuw record). Toch mag dat de pret niet drukken.

Almere-kopman Johannes Kossen heeft 1. d4 gespeeld tegen Seréyo Bekkink. Ook voor Caïssa-Eenhoorn 2 is de bondscompetitie begonnen.

Almere-kopman Johannes Kossen heeft 1. d4 gespeeld tegen Seréyo Bekkink. Ook voor Caïssa-Eenhoorn 2 is de bondscompetitie begonnen.

De wedstrijd was een typische seizoensopener. Diverse spelers moeten nog even zoeken naar de vorm. Tactische wendingen die in het hoofd heel mooi waren, blijken in de praktijk toch een stuk minder mooi en correct.

De eerste uitslag was die van Dirk (7). Zijn piepjonge tegenstander ruilde in record tempo alle stukken af totdat er niets meer te beleven viel. Een beetje saai maar ook wel erg knap van de Almere speler, gelet op het grote rating verschil.

'Ober' Arend Stapel biedt Daniël Kutchoukov na 10. e5 frisdrank aan. Het Almere-talent heeft afgelopen seizoen twee nationale jeugdtitels veroverd. Zijn tegenstander is Hoorns kampioen Dirk Lont.

'Ober' Arend Stapel biedt Daniël Kutchoukov na 10. e5 frisdrank aan. Het Almere-talent heeft afgelopen seizoen twee nationale jeugdtitels veroverd. Zijn tegenstander is Hoorns kampioen Dirk Lont.

Het tweede resultaat kwam van Sjoerd (4). Hij won. Zijn tegenstander zal betere partijen hebben gespeeld. Eerst werd het centrum en toen het loperpaar cadeau gedaan. Daarna was het een beetje prijsschieten in het zwarte kamp.

Tot hier ging het goed. We leiden....... voor het laatst in deze wedstrijd. Bert (6) verliest jammerlijk. Hier kunnen we verder niet over corresponderen... Fred (5) verliest ook. Moeilijk om te zeggen waar het precies fout ging maar hij speelde een aantal interessante zetten die waarschijnlijk niet de beste waren. Zetten gaven kleine zwaktes zonder concrete kansen. Uiteindelijk kon Fred het niet meer bolwerken.

Dan Seréyo (1). Hij verloor een heel interessante partij. Ik kon het met een schuin oog volgen en had de indruk dan Seréyo water uit een steen probeerde te persen. Toch lijkt het hier bijna goed te gaan.

Helaas heeft wit bijna een handvol opties om het mat na Ph3 te voorkomen. Het ziet er dus na Th4 niet goed meer uit. Het blijft wel uitermate complex. Wit offert een tweede stuk en een aantal zetten later staat zwart weer goed!

Op het eerste bord (Johannes Kossen-Seréyo Bekkink) heeft wit zojuist 38. Lxg4 gespeeld. De zwarte aanval ebt langzaam weg.

Op het eerste bord (Johannes Kossen-Seréyo Bekkink) heeft wit zojuist 38. Lxg4 gespeeld. De zwarte aanval ebt langzaam weg.

Abel (3) kon ik ook met een schuin oog volgen maar om niet scheel achter het bord te zitten heb ik er slechts beperkt iets van mee gekregen. De speler van Almere zette zijn Slavische partij aanvallend op. Wat er daarna gebeurde is niet te reconstrueren. De uitslag wel ... Abel redde het niet.

Bas (2) Speelde een lange partij die al op zet 12 beslist werd. Zijn tegenstander offerde een loper op h2 voor wat een fata morgana bleek te zijn. De volgende 40 zetten waren niet echt interessant meer. En tot slot Roy (8) de laatste die een halfje scoorde. Na een middagje verdedigen bood zijn tegenstander remise aan. Roy, met twee pionnen minder, deed er heel verstandig aan het aanbod te accepteren. Uitslag 3-5. Spijtig maar wij zijn nu wakker en tot op het bot gemotiveerd om de volgende wedstrijd beter te doen, uit in Groningen.

Roy Kerkhoven (links) heeft een zware middag tegen Leo Damen, maar hij zal remise uit het vuur slepen.

Roy Kerkhoven (links) heeft een zware middag tegen Leo Damen, maar hij zal remise uit het vuur slepen.

1 thought on “Valse start CE2

  1. Na 31. Te2 had ik Tae8 moeten spelen, of misschien pd4. Na Dxf5 sta ik inderdaad verloren, al had ik na zet 30 weer wat Kansen maar toen blunderde ik met 31… Tae8

Reacties zijn gesloten.