CE2 wint in Hoogeveen

De zevende ronde vindt plaats in Hoogeveen voor sommige de thuiswedstrijd van het jaar. 🙂 De speelzaal was uitermate goed bereikbaar en bood zeer veel ruimte voor 16 aanwezige schakers. In het welkomstwoord werd alvast voor uit geblikt naar het volgende seizoen, dan ontmoeten we elkaar in Hoorn. Echter dat is wat voorbarig want Hoogeveen moet zich nog wel handhaven. 2-6 is de uitslag geworden waarmee langer verblijf in de KNSB competitie er voor Hoogeveen niet gemakkelijker op geworden is. Lees verder

CE2: klaar voor een kampioenschap?

Het ratingverschil tussen CE2 en E.N.O. is groot. Daarom werd het nooit echt een wedstrijd. Met een 7-1 overwinning doen we hele goede zaken. We stijgen naar de tweede plaats en een kampioenschap behoort tot de mogelijkheden. Want Max Euwe kwam niet verder dan 4-4 in Winterswijk.

Met dit soort uitslagen vraag je je af hoe E.N.O. in de KNSB competitie is beland. E.N.O. is vorig jaar kampioen geworden in de promotieklasse van de schaakbond Overijssel. In deze klasse spelen ploegen met een gemiddelde rating van rond de 1800 ELO. Dan is het verschil met de KNSB wel heel erg groot. En dan is 3B nog veruit de zwakste poule. Is directe promotie vanuit de Overijsselse schaakbond dan nog te rechtvaardigen?
Lees verder

CE 2: Op en neer in Winterswijk

Het gezellige Winterswijk is vanuit Hoorn na dik twee uur auto rijden te bereiken. Ik was hier niet eerder geweest. De kans dat je hier per ongeluk beland, is niet zo groot want het ligt diep in de Achterhoek dicht tegen de Duitse grens. We waren gewaarschuwd, parkeren kan hier wel eens lastig zijn...  En inderdaad Winterswijk wordt elke zaterdag overspoeld door Duitse bezoekers want in Duitsland zelf zijn de winkels kennelijk niet geopend. Parkeren was niet het enige dat lastig was, want winnen van de plaatselijke W.S.G. lukte ook niet. Uitslag 4-4.
Lees verder

CE 2: boekt grote overwinning op het Groningse Staunton

We hadden iets goed te maken en dat gebeurde dan ook. Alles viel onze kant op. Daarom de onverwacht grote 6,5-1,5 overwinning op één van de betere teams in de derde klasse.

Het is al enkele malen vermeld maar wie o wie heeft bedacht om Groningen, Hoorn, Arnhem, Winterswijk, Enschede, Hoogeveen en Amsterdam in één poule te gooien? De eerste wedstrijd was nog thuis maar de tweede moesten we eraan geloven. Uit naar Groningen. Lees verder

Valse start CE2

CE2 stunt niet tegen Almere 1 en verliest met 3-5. Op papier heeft CE2 na Caissa 3 het sterkste team in de derde klasse B. Echter de eerste wedstrijd moest gespeeld worden met vijf invallers (een nieuw record). Toch mag dat de pret niet drukken.

Almere-kopman Johannes Kossen heeft 1. d4 gespeeld tegen Seréyo Bekkink. Ook voor Caïssa-Eenhoorn 2 is de bondscompetitie begonnen.

Almere-kopman Johannes Kossen heeft 1. d4 gespeeld tegen Seréyo Bekkink. Ook voor Caïssa-Eenhoorn 2 is de bondscompetitie begonnen.

Lees verder

Tweede walst over Amsterdam-West

Het is zaterdagmorgen 21 maart. Ik zorg dat ik half twaalf bij de Kreek arriveer om hulp te bieden bij het borden opzetten. Ik loop snel door naar de zaal en rondkijkend zie ik dat Co, Sernin, Fred, JP, Arend en Robbert alles al gereed hebben gezet. Hopelijk vergeet ik niemand want iedereen verdient een grote pluim. Als de organisatie alles onder controle heeft, dan volgen goede schaakprestaties als vanzelf. We hoeven niet de stressen dus Co drukt nog even een CD van Caro Emerald in de CD speler. Zoals gebruikelijk worden de laatste momenten voor de schaakzaterdag gevuld met ontspannende muziek. We hebben er weer zin in.

Het tweede speelt tegen Amsterdam-West. Lees verder

CE 2 weet wederom niet te winnen van Caissa 4

De verste uitwedstrijd van het jaar stond als eerste op het programma. Althans verste voor mij. Voor Alexander en Joseph (beiden in A'dam wonend) was het meer een thuis wedstrijd. Eenmaal aangekomen bleek ik niet de enige te zijn die reis uit Meppel had ondernomen. Het eerste team van MSV speelde ook tegen Caïssa. Daar waar MSV geen kind had aan Caïssa 3, kon CE2 weer niet winnen van Caïssa 4. De uitslag: 4-4

Het begon zo goed, mindere partijen werden niet verloren.

Zoals Bord 8  Westera -Dudink

Bord 8 Lees verder