Meisjestop schaakt om NHSB-titels

De speelzaal van Caïssa-Eenhoorn is zondag de locatie voor het meisjeskampioenschap van de Noordhollandse Schaakbond. In de theaterzaal van De Kreek staan de titels in de leeftijdscategorieën A, B, C en D op het spel.

In de afgelopen seizoenen heeft zich in het NHSB-gebied een sterke lichting aangediend. Fréderique Lacourt (Haarlem), Nathalie van der Lende (Santpoort), Timardi Verhoeff (Heiloo), Shannon Vlaar (Alkmaar), Halana Vlaming (Schoorl) en de Heerhugowaardse zussen Maaike en Sandra Keetman zijn speelsters die zich kunnen meten met tegenstanders met een behoorlijke rating. In 2009 – toen in De Huesmolen – konden de organisatoren Sander Bischoff, Piet Buikstra en Gilles Provoost de talentvolle Maaike Keetman kronen tot C-kampioene van de NHSB. Inmiddels maakt de Heerhugowaardse deel uit van de landelijke tweedeklasser De Waagtoren en was zij onlangs actief op het wereldkampioenschap voor speelsters tot en met 16 jaar. Zij werd in Porto Carras (op het Griekse schiereiland Halkidiki) met 6½ punt uit elf ronden 22e in een veld van 95 deelneemsters.

Ook Robin Duson hoort in het rijtje thuis. Zij doet het in de clubcompetitie van Caïssa-Eenhoorn prima en haalde afgelopen dinsdagavond bij het rapidschaken drie uit zes in twee sterke poules. Een mooi moment was haar partij tegen Arlette van Weersel, speelster van ons eerste bondsteam.

Robin is de afgelopen twee seizoenen D- en C-kampioene van de Noordhollandse Schaakbond geworden. Het evenement in De Kreek komende zondag begint om 10.00 uur, de prijsuitreiking is rond 16.00 uur.