Begin nieuwe jeugdseizoen, jeugdleider gezocht en de masterclasses

Het nieuwe jeugd schaakseizoen gaat bijna weer van start. Vrijdag is namelijk de eerste avond, een inloopavond waarop alle jeugd weer welkom is. Verder zoekt de jeugdcommissie nog een extra jeugdleider en info over de masterclassavonden voor de jeugd. Daarnaast begint zaterdag het AB team aan de Meesterklasse A.

Binnen de jeugdafdeling: een extra jeugdleider gezocht!

Na de fusie van Caïssa en de Eenhoorn kan de jeugd schaken op twee locaties, namelijk in de Huesmolen en in de Kersenboogerd. Arend Stapel is gestopt als jeugdleider en wordt uiteraard bedankt voor alles wat hij heeft betekend voor de jeugd. Co Buysman vervangt hem op de locatie de Kersenboogerd. Op de locatie de Huesmolen zijn op dit moment 2 jeugdleiders actief, dat zijn Gilles Provoost en Jort Faber, Gilles traint de jongste jeugd uit stap 1 en 2, Jort traint stap 3 en nu ook stap 4. Omdat stap 3 en stap 4 toch wel vrij lastige stappen zijn en het moeilijk voor Jort is om dit te combineren zou Jort graag nog iemand erbij willen hebben om hem te assisteren. Het is vooral erg leuk en ook leerzaam om te doen. Daarom bij deze de vraag: wie zou graag Jort willen helpen als jeugdleider in de Huesmolen op vrijdagavond tussen zeven en acht? We zouden u daar zeer dankbaar voor zijn!

Masterclasses jeugd

Nieuw dit seizoen is dat de jeugdcommissie besloten heeft dat we op ‘’speciale’’ avonden masterclasses willen geven aan jeugdleden vanaf stap 4. Dit zullen 4 avonden in dit seizoen zijn. Op deze avonden zullen alle jeugd uit de Kersenboogerd en de Huesmolen vanaf stap 4 bij elkaar komen voor een masterclass. Een masterclass kan een behandeling zijn van een opening of een leuk onderwerp (bijvoorbeeld ook in combinatie met het onderwerp uit de stappenmethode). De eerste keer dat we dit willen gaan uitproberen is op vrijdag 28 september. Voor deze avond is nog geen invulling. Wie heeft er een leuk idee?

Jeugdclubcompetitie: Meesterklasse A team

Het AB team van Caïssa-Eenhoorn wat vorig seizoen op imposante wijze promoveerde naar de Meesterklasse A door kampioen te worden van de Promotieklasse gaat aankomende zaterdag haar eerste 2 ronden spelen. Het kampioenschap in de Jeugdclubcompetitie wordt gespeeld over 4 zaterdagen met 2 ronden per dag. In Amersfoort wordt naast de Meesterklasse A, ook de Meesterklassen C en D gespeeld. De speeldata hiervan zijn: 8 september(alleen A en C), 29 september, 10 november en 8 december. In de eerste ronde wacht al direct een sterke tegenstander voor Caïssa-Eenhoorn: Santpoort.Verdere Informatie hierover is te vinden op de website van de KNSB en op de website van de JeugdClubCompetitie zelf.

22 september burendag

Op zaterdag 22 september organiseert Stichting Netwerk in haar wijkcentra een buren/ open dag tussen 13:00 en 16:00 uur. Op deze middag mogen verenigingen zich presenteren en zo ook onze vereniging. We staan dan met een grote kraam in het wijkcentrum de Kersenboogerd, wellicht ook in de Huesmolen maar dat is nog onzeker. Iedereen die wil helpen is van harte welkom.

GP jeugdtoernooien

Het eerste Grand Prix jeugdtoernooi vanuit de GP cyclus van de NHSB is op zondag 7 oktober. Dan is Schaakclub Santpoort de gastheer van het eerste GP toernooi dit seizoen.

18e Bischoff toernooi

Kort daarna, op zaterdag 20 oktober is het dan weer zover. Dan organiseren wij als Caïssa-Eenhoorn ons eigen Grand Prix toernooi. Het 18e Bischoff toernooi staan dan op het programma . Zie hier de aankondiging van het toernooi.