Stappenexamens en diploma's

Het jeugdschaakseizoen zit er alweer bijna op. De ene laatste avond stond in het teken van de stappenexamens en diploma's. Spanning tot aan de laatste seconden. Voor de jeugd, maar ook zeker van de trainers!

Zoals elk jaar zijn de stappenexamens toch wel waar de jeugd en de trainers naar uit kijken en ook naar toe werken. Op 27 mei was het dan zover. Nadat onze vaste KNSB examinator Arie Karreman alles had uitgelegd kon er worden begonnen aan de examens. Geconcentreerd gingen de kinderen onder toeziend oog van de aanwezige trainers Ronald, Gerard, Dirk en Robbert en super hulpen Robin en Martijn aan de slag.

DSC00239

Nadat het examen helemaal was ingevuld keek Arie de examens direct na en maakten de meeste gespannen gezichten plaats voor een brede glimlach. Met een ijsje konden zij vervolgens trots naar de ouders, begeleiders en familie toe om te vertellen dat zij geslaagd waren!

Na afloop werden ook meteen de diploma's uitgereikt. Alle groepen komen hieronder aan bod:

Ronald Ritsema heeft heel wat weken les gegeven op de Sint-Lidwina school in Zwaagdijk-West. In de korte periode heeft hij de enthousiaste kinderen zoveel mogelijk geleerd uit stap 1 en hebben de kinderen de lessen gemaakt. Ter afsluiting deden zij examen bij ons, en met succes!

DSC00244

Trainer Ronald met de geslaagden Senna, Thomas, Yuri, Maaike, Lynn, Thijs en Eleonore

Ook onze eigen stap 1 kinderen hebben het goed gedaan. Onder leiding van Gilles Provoost hebben zij veel geleerd dit jaar en werden ook beloond met een diploma!

DSC00246

Wij zijn geslaagd! Stap 1: Thomas, Bass, Teun, Maaike, Daimy, Kevin, Liz, Nienke en Luca

Voor de tweede stappers was het alweer wat pittiger, maar ook dit examen ging voor de meeste goed. Mathieu en Manoah haalden prachtige cijfers en ook Lucas en Xander gingen ervandoor met een mooi diploma!

DSC00247

Een trotse trainer Gerard Groot met zijn stap 2-pupillen Lucas, Mathieu, Manoah en Casper

Vanaf stap 3 wordt de moeilijkheid nog met een paar tandjes verhoogd. Er worden namelijk veel nieuwe onderwerpen geïntroduceerd. Eerst onder leiding van Rob, en vervolgens onder leiding van Arend werden deze nieuwe vaardigheden en technieken aangeleerd.  Dan, Lex en Sem hebben veel nieuwe vaardigheden en technieken aangeleerd en hebben de stap 3-hobbel uiteindelijk ook mooi overwonnen en haalden het diploma.

Yes! Dan, Lex en Sem hebben het stap 3 diploma binnen.

Yes! Dan, Lex en Sem hebben het stap 3 diploma binnen.

Last, but not least: stap 4. Na een jaar lang werken met trainer Robbert aan verschillende voorbereidende zetten, koningsaanvallen en eindspelen tijd voor het examen. Het was niet gemakkelijk met verschillende lastige probleemstellingen maar haalden Max, Stella, Jur en Mai keurige voldoendes en Thomas een mooie 7.

Onze toppers van stap 4: Thomas, Stella, Jur, Mai, Max en Colin

Onze toppers van stap 4: Thomas, Stella, Jur, Mai, Max en Colin

Allemaal gefeliciteerd!!

Volgende week, 3 juni, sluit de jeugd het seizoen af met een leuk afsluitend toernooi. Na afloop worden dan ook de prijzen van het clubkampioenschap uitgereikt. Graag tot dan!