Doe gek: volg de schaakcursus

De voormalige Engelse topschaker Nigel Short heeft eens gezegd: ,,Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden. Maar het helpt wel.’’

Overzicht van de vorige beginnerscursus van Caïssa-Eenhoorn. Docent Ronald Ritsema legt de loop van een stuk uit.

Beeld van de vorige beginnerscursus (begin 2015) van Caïssa-Eenhoorn. Docent Ronald Ritsema legt de loop van een stuk uit.

Met een knipoog naar die uitspraak kun je ook stellen: Je hoeft niet gek te zijn om bij Caïssa-Eenhoorn te schaken, het helpt wel. De ruim honderd leden van de Hoornse vereniging zijn allemaal gek van schaken, maar vinden ook dat de schaaksport nog steeds wordt onderschat. Schaken houdt het brein in beweging. Het is niet toevallig dat de Hersenstichting schaken aanbeveelt als middel om de hersenen gezond te houden.

Maar schaken is ook lachen, discussiëren over de Hoornse en landelijke politiek, onbekommerd praten over de samenleving en andere sporten. Dat gebeurt na elke clubronde in de prachtige en sfeervolle barruimte van MFA De Kreek.

Cursus voor volwassenen

De Hoornse schaakclub Caïssa-Eenhoorn wil de schaaksport promoten en biedt daarom van 9 januari tot en met 27 februari 2018 een beginnerscursus aan in De Kreek, Meetketting 1-3, Zwaag. De deelnemers krijgen op acht dinsdagavonden les tussen 19.00 en 20.00 uur en kunnen op elke cursusavond vanaf 20.00 uur aanschuiven in de speelzaal van de schaakclub om tegen elkaar een partijtje te spelen. Docent is de gediplomeerde schaaktrainer Arend Stapel.

Het cursusgeld bedraagt € 25. Daarvoor krijgt u acht lessen, twee lesboeken en gratis deelname aan alle schaakactiviteiten op de clubavonden van Caïssa-Eenhoorn gedurende de rest van het seizoen dat op de laatste dinsdag van mei eindigt.

Aanmelding

Is uw belangstelling gewekt? Vul dan vóór 18 december het aanmeldingsformulier in op www.caissa-eenhoorn.nl. Wilt u eerst nog nadere informatie? Wij beantwoorden graag de vragen die u per telefoon (schaakdocent Arend Stapel: 0229-211281 / 06-5743 4209) of per e-mail (schaakcursus@caissa-eenhoorn.nl) aan ons wilt stellen.

Uw naam
Uw e-mail adres
Telefoonnr
Geef hier a.u.b. kort aan
wat uw schaakervaring is