We hebben een kampioen!

Het viertallenteam van Caïssa-Eenhoorn is gisteren kampioen geworden van de C-klasse. Daar hoefden de spelers niets voor te doen. Concurrent En Passant verloor de uitwedstrijd tegen De Groene Zes met ½-3½ en had met 4-0 moeten winnen om in de race te blijven.

Caïssa-Eenhoorn speelde op 12 februari zijn laatste competitiewedstrijd en eindigde op zes punten en twaalf bordpunten. Van de overige vier ploegen in de C-klasse kon alleen En Passant op gelijke hoogte komen, maar dan moesten de schakers van Texel wel twee keer met 4-0 zegevieren. Dat lukte gistermiddag in Bovenkarspel niet. De Groene Zes heeft op 22 maart nog de uitwedstrijd tegen Heerhugowaard 2 en komt bij winst eveneens op zes punten. Bij gelijk eindigen beslist het bordpuntentotaal, maar De Groene Zes kan de Hoornse score van twaalf niet bereiken.

Ruud Loots, Roel Ridderikhoff, Tom Snoeij Kiewit en Willem van der Veen vormen het succesvolle kwartet. Jan Smink trad in de eerste wedstrijd op als invaller en heeft zo ook een bijdrage geleverd aan het kampioenschap. Een aardig detail is dat onze vereniging twee seizoenen geleden voor het laatst meedeed in de viertallencompetitie van de Noordhollandse Schaakbond. Dat gebeurde toen met een ploeg die uit louter jeugdspelers bestond en ook dat team werd kampioen.

De stand in de viertallenklasse C:
Caïssa-Eenhoorn (Zwaag)............... 4   3   0   1 = 6 – 12
De Groene Zes (Bovenkarspel).......... 3   2   0   1 = 4 –  6½
En Passant (Den Burg)................. 3   1   0   2 = 2 –  4½
Heerhugowaard 2....................... 3   1   0   2 = 2 –  4½
De Strandloper (Petten)............... 3   1   0   2 = 2 –  4½