Nick Manshanden bekerwinnaar

De vierde bekerfinale van Caïssa-Eenhoorn is gewonnen door Nick Manshanden. Hij behaalde gisteravond een vlotte overwinning op de jarige Fred Avis. Eerdere cupwinnaars waren Ronald Ritsema (2015 en 2017) en Ron Deen (2016).

De bekerfinale in beeld. Nick Manshanden zit er ontspannen bij, Fred Avis piekert zich suf.

Fred hoopte na vele jaren op herhaling te gaan. In het seizoen 1988-1989 startte Caïssa met een bekercompetitie. De deelnemers werden op sterkte in groepen van veertien ingedeeld en speelden vijf ronden Zwitsers. Caïssa-Eenhoorns erelid begon in groep 2, maar speelde het jaar erop in groep 1 alsmede in het seizoen 1990-1991 en in laatstgenoemde editie won hij. Tweevoudig bekerhouder Wilko van der Gracht eindigde toen als tweede, Dirk Lont als derde. Daarna werd de bekercompetitie afgeschaft.

Voor aanvang van de bekerfinale van gisteravond werd de jarige in een volle speelzaal toegezongen. Gastvrouw Desi trakteerde hem op mini-vuurwerk op een bord met lekkers. Aardig detail is dat anderhalf jaar geleden hetzelfde gebeurde, maar met Nick in de hoofdrol. Hij won destijds, in de vierde ronde van de clubcompetitie, ook met zwart van Fred en werd om middernacht jarig.

De latere bekerwinnaar Nick Manshanden bekijkt de stelling vanuit een ander standpunt.

Fred Avis, de jarige bekerfinalist, is aangenaam verrast door de zang ('Lang zal hij leven'), het kadootje en de surprise van gastvrouw Desi. Het vuurwerk is net gedoofd (zie het geblakerde stokje in de appel), Caïssa-Eenhoorns cupfinal kan beginnen.