Robin Duson in het zonnetje gezet

Voor de aanvang van de 31e ronde van de clubcompetitie is Robin Duson door Caïssa-Eenhoorn in het zonnetje gezet. De kersvers Nederlands kampioene bij de meisjes tot en met 20 en tot en met 16 jaar (zij kreeg ook tweemaal een groot applaus) ontving gisteravond uit handen van voorzitter Co Buysman een enveloppe met inhoud.

Robin begon op 29 april in het Van der Valk Hotel Assen als titelverdedigster van de B-meisjes. In de totaalstand van het gecombineerde AB-kampioenschap eindigde zij op de eerste plaats door in het zevenrondige toernooi vijf partijen te winnen en tweemaal remise te spelen.

Het Caïssa-Eenhoorn-talent neemt in de tweede helft van augustus deel aan het Europees jeugdkampioenschap. Dat wordt gehouden in Riga, de hoofdstad van Letland. De locatie is het internationale expositiecentrum Ķīpsala (uit te spreken als ‘siepsala’), gelegen op een langwerpig eiland in de Daugava-rivier dicht bij het oude stadscentrum. Op 20 augustus vangt de eerste ronde aan, de slotronde is op 29 augustus en zaterdag 25 augustus is een rustdag. De deelnemers beginnen steeds om 15.00 uur, met uitzondering van de laatste dag wanneer om 11.00 uur de eerste zet wordt gedaan.

1 thought on “Robin Duson in het zonnetje gezet

Reacties zijn gesloten.