Gerard Groot bestuurslid NHSB

Tijdens de algemene ledenvergadering van de Noordhollandse Schaakbond, gisteravond in Heemskerk, is Gerard Groot benoemd tot bestuurslid. Onze clubgenoot volgt tevens Aart Strik op als competitieleider.

Een NHSB-bestuurslid kan maximaal drie periodes van vier jaar in functie zijn. De termijn van Aart Strik zat er in 2017 al op, maar een nieuwe man of vrouw in het bestuur was niet snel gevonden. Een paar maanden geleden werd Gerard Groot gepolst en de speler van Caïssa-Eenhoorn gaf zijn jawoord.

Gerard is ruim veertig jaar lid van onze vereniging, waar hij een grote staat van dienst heeft opgebouwd. Hij werd al snel jeugdleider van Caïssa en maakte in die hoedanigheid de opkomst van de sterke lichting met onder meer de huidige grootmeester Dimitri Reinderman mee. De Hoornaar is een kwart eeuw clubbestuurslid geweest en traint momenteel weer de jeugd.

Bij de prijsuitreiking mocht Caïssa-Eenhoorn tweemaal naar voren komen. Voorzitter Co Buysman ontving uit handen van Aart Strik (die tien jaar de taak van NHSB-competitieleider vervulde) een beker voor het kampioenschap van het viertallenteam. Caïssa-Eenhoorn 5 had als kampioen van de derde klasse C een digitale schaakklok gewonnen en Aart reikte die uit aan Gerard Groot die met een score van honderd procent een groot aandeel in het succes had.

1 thought on “Gerard Groot bestuurslid NHSB

  1. Hoi Gerard,

    Gefeliciteerd met de benoeming bij de NHSB.
    Succes gewenst!

    Hartelijke groet,
    Aad Laan

Reacties zijn gesloten.