Succesvolle tweede editie van JP's kroegloper Hoorn

Op zondag 10 juni werd na de goed verlopen eerste editie van het JP's Kroegloper schaaktoernooi Hoorn, wederom een toernooi gehouden. Met goed weer, en 41 deelnemende teams was het ook dit jaar geslaagd.

Na 7 ronden stond er geen maat op het sterke duo Lucas van Foreest & Hing Ting Lai. Met 12,5 uit 14 de terechte winnaars!

 

Na de goed verlopen eerste editie op zondag 14 mei 2017, met 44 teams (klik hier voor het verslag van destijds), leek het ons (Sernin van de Krol en ondergetekende) een mooie gelegenheid om dit voort te zetten.

Waar er vorig jaar 10 kroegen meededen, kwamen we dit keer uit op 8, hetgeen prima beviel. Naast onze start- en eindkroeg (en sponsor) Café JP Coen, deden Barrels, Charlies, Huis Verloren, Winston, 80's, Schippershuis en Bontekoe (voorheen Volendammer) mee. Een mooi en divers gezelschap.

Alles was gereed, alleen dan heb je natuurlijk nog wel deelnemers nodig. Dat wilde maar niet zo vlotten, en we kregen vele afmeldingen. Gelukkig begon het de laatste twee weken te lopen en konden we steeds meer namen toevoegen aan onze deelnemerslijst. Heel veel topschakers, maar ook in de breedte een mooi deelnemersveld.

Wat vorig jaar nog niet helemaal gestroomlijnd verliep, ging nu een stuk beter. Het materiaal van te voren netjes klaargemaakt in tassen voor de kroegen, en ruim op tijd op de dag rondgebracht door Rinus van de Krol. Dat gaf voor Sernin en mij alle rust om de 41 deelnemende teams te ontvangen in JP Coen, waarna we mooi op tijd het toernooi konden gaan openen. Helaas twee afmeldingen in de ochtend; waardoor we dus nog steeds uitkwamen op een oneven aantal, dus een bye elke ronde.

Na de opening konden de teams al snel op de website: www.chessreporter.nl de indeling zien voor de eerste ronde die Sernin had klaargezet. De teams konden dus op pad om de eerste van zeven ronden na-ijlend Zwitsers (behalve de laatste ronde) te spelen met 20 minuten p.p.p.p.

Onderhand was Peter Holscher - een van de vrijwilligers te herkennen aan ons oranje kroegloper polo- , richting de haven gegaan om daar alles klaar te zetten en te regelen. Hij was daar het aanspreekpunt en dat deed hij voortreffelijk. Rinus bevond zich rondom de Roode Steen om daar alles in de gaten te houden. Net als vorig jaar ging dat uitstekend.

Sernin bleef op de basis in JP Coen om vanuit daar alles te regelen en om ervoor te zorgen dat er elke keer mooi op tijd een indeling voor de volgende ronde klaarstond. Zelf was ik na de opening overal en nergens, kon ik even langs bij alle kroegen om te kijken of alles goed verliep, en zorgde ik ervoor als er ergens iets nodig was, dat het daar ook kwam.

De dag verliep uiteindelijk uitstekend zonder veel problemen. Sernin kreeg enkele belletjes met verkeerd doorgegeven uitslagen of dat de spelers nog niet waren gearriveerd bij de kroeg. Dat was dan ook alles. Sportiviteit dus alom, en dat hoort ook bij zo een toernooi. Onderling kwamen de spelers er altijd wel uit.

Het toernooi kende een mooi slot, en het kwam zo uit dat de toppers in de laatste ronde bij JP Coen tegen elkaar moesten spelen (puur toeval). Na de 2-0 overwinning van Lucas van Foreest en Hing Ting Lai op het duo Pieter Hopman en Warner de Weerd aldaar, kon de eindzege hen echter niet meer ontgaan, en gingen zij met de 500 euro naar huis. Zij volgen daarmee Thomas Beerdsen en Robby Kevlishvili, de winnaars van vorig jaar, op. Favoriet van te voren, en het mooi waargemaakt; gefeliciteerd!

Miguoel Admiraal en Vincent Blom klasseerde zich als tweede na een 1,5-0,5 overwinning (ook bij JP Coen) op twee andere toppers: Friso Nijboer en Piet Peelen. Bij de 80's wonnen Yong Hoon de Rover en Jos Vlaming met 2-0 van het sterk gestarte duo Danny de Ruiter en Tom Balla waardoor zij opschoven naar de derde plaats.

Na de laatste ronde, even snel alles opruimen, en dan richting JP Coen voor de prijsuitreiking. Naast de nummers 1 t/m 3 waren er een aantal ratingprijzen (beste duo's tot gemiddeld 2000 en 1700). Zij wonnen mooie bierpakketjes (onder andere gesponsord door Lokaal Oost West, speciaalbieren winkel). Ook waren er aantal geluksprijzen voor random gekozen eindnummers.

Daaropvolgend konden deelnemers gebruik maken van de dinermogelijkheid bij JP Coen en aansluitend nog lekker een potje schaken, of de Grand Prix van Canada op groot scherm kijken. Het bleef in ieder geval nog lang gezellig in Hoorn 🙂

Uiteraard willen we iedereen graag bedanken voor alle hulp, voor jullie deelname en bovenal een hele leuke en gezellige dag. Graag tot de volgende editie!

 

Eindstand 2e JP's kroegloper Hoorn - zondag 10 juni 2018

1 Lucas van Foreest & Hing Ting Lai 12½
2 Miguoel Admiraal & Vincent Blom 11
3 Yong Hoon de Rover & Jos Vlaming 10½
4 Friso Nijboer & Piet Peelen
5 Ivo Maris & Geon Knol
6 Bastiaan Veltkamp & Richard Schelvis
7 Jeroen Cromsigt & Ron Klein (Ratingprijs tot 2000) 9
8 Bas De Boer & Maaike Keetman 9
9 Danny de Ruiter & Tom Balla
10 Manuel Bosboom & Erwin Brouwer
11 Pieter Hopman & Warner de Weerd
12 Dennis Keetman & Robbert van Doorn (ratingprijs tot 2000) 8
13 Edwyn Mesman & Bart Feltman 8
14 Peter Hoekstra & Dirk van der Meiden 8
15 Ticho Cornelisse & Milan Ramer
16 Marc Helder & Gé v/d Berg
17 Pascal Zijlstra & Jan Stapel
18 Jonathan de Kleuver & Timardi Verhoeff
19 Machteld van Foreest & Loek van der Hagen
20 Erik van Tooren & Jasper Seelemeijer
21 Gijs Leene & David Groen
22 David Baanstra & Wesley Baanstra (Ratingprijs tot 1700) 7
23 Wilko van der Gracht & Jessica Stratmann (Ratingprijs tot 1700) 7
24 Ton van Dijk & Frans Kragten 7
25 Michel van der Pal & Nico Weel
26 Romayn Brandsma & Peter Rogge
27 Vasco Metten & Henk Keesman 6
28 Ton Fasel & Rob Spaans 6
29 Dirk Slikker & Jan van Dam 6
30 Lukas Boots & Martijn de Wit 6
31 Vladimir Bartels & Chris Bartels 6
32 Niels Bot & Gerard Beerepoot 6
33 Gerard Beerepoot & Marten v.d. Sluis 6
34 Nanne van Foreest & Stephan van der Hagen
35 Ronald Kamps & Rene Groenendijk
36 Koen Maarleveld & Joris Maarleveld
37 René Pijlman & Dirk Goes
38 Piet Duson & Stella Duson
39 Marloes Rogge & Ingrid Van Rijs
40 Sander Koning & Nizar Alayoubi
41 Chris Baesjou & Mai Movrin 2

 

2 thoughts on “Succesvolle tweede editie van JP's kroegloper Hoorn

  1. Waanzinnig gezellig met mooi weer in het Havengebied. Leuk verslag en volgend jaar probeer ik toch weer zelf mee te doen.

Reacties zijn gesloten.