Fischerschaak op openingsavond

Net als vorig jaar wordt het schaakseizoen bij Caïssa-Eenhoorn geopend met een gezellige avond. Geen ronde voor de clubcompetitie, maar Fischerschaak staat morgen op het programma (aanvang 20.00 uur). Ook niet-leden zijn welkom.

Omdat door het wegvallen van het Open Hoorns op zeven dinsdagavonden na afloop van Caïssa-Eenhoorns clubstrijd er ruimte is gekomen voor meer ronden voor de 'interne', heeft het bestuur besloten de eerste actieve avond te plannen voor bijzondere activiteiten. Afgelopen seizoen was gongschaak de alternatieve schaakvorm, morgen wordt Fischerschaak gespeeld. Daarbij staan de schaakstukken op de eerste en achtste rij in een andere volgorde dan gebruikelijk. De toren hoeft dan niet op het hoekveld te staan, maar begint op bijvoorbeeld d1 of f8. Dat geldt ook voor de andere stukken. Wedstrijdleider Sernin van de Krol zal de spelregels uitleggen.

Deze manier van schaken is bedacht door de Amerikaanse grootmeester Bobby Fischer. Een grote kennis van de openingstheorie is van minder belang en spelers zullen nu meer op eigen kracht hun zetten moeten doen.

Op 11 september wordt een aanvang gemaakt met de clubcompetitie.