C team goed van start in Meesterklasse

Het C-jeugdteam had zich aanvankelijk niet geplaatst voor de landelijke wedstrijden in de Meesterklasse C. Door het wegvallen van enkele teams mochten wij deze plaats innemen, hetgeen natuurlijk erg leuk is! De eerste van de vier zaterdagen in Rosmalen is meteen ook goed verlopen met meteen een mooie overwinning.

Het C team bestaande uit Kevin de Rooij, Xander Kaptein, Aranka Verweij en Stella Duson reisden zaterdag voor de eerste keer af naar Rosmalen om de eerste twee ronden in de Meesterklasse C te spelen. Onder leiding van Michel Verweij speelde het team de eerste ronde tegen het sterke Voorschoten C1. Helaas werd er 3,5-0,5 verloren, maar er werd lang goed partij geboden en goed de tijd verbruikt. Xander behaalde een keurige remise.

Er was onduidelijkheid over de teamvolgorde. Indelen op basis van jeugdrating of KNSB rating? Uiteindelijk na wat onduidelijkheid is er op KNSB rating ingedeeld waardoor Xander in ronde 2 op het tweede bord moest plaatsnemen (hij zat eerst op 4).

In de middagpartij werd er dan ook gespeeld tegen Almere C1. Altijd een sterke club en gezien de tegenstand op papier was dat ook nu wel het geval. Het liep echter als een trein! Xander, Aranka en Stella wonnen knap hun partijen, terwijl kopman Kevin remise speelde (ook tegen een sterkere). Omgekeerde cijfers dus; 3,5-0,5 voor CE!

Op 29 september staan ronde 3 en 4 op het programma. De kop is er af en meteen mooi van de 0 af met een plaats in de middenmoot.

Klik hier voor de stand en uitslagen in de Meesterklasse C.