Fred nadert Aad op één punt.

Nee, de interne competitie is nog niet begonnen, en ook voor de rest is mij niet bekend dat Fred en Aad op dit moment in enig toernooi actief zijn. Het gaat hier om het eeuwigdurende klassement.

Het eeuwigdurende klassement heeft niet onze beste spelers ooit in de top maar wel onze trouwste. Zo moet Dimitri Reinderman het doen met een bescheiden 140e plaats. Maar Aad, Fred en enkele andere spelers zijn al heel lang actief op de club en sprokkelen jaar in jaar uit punten bijelkaar voor dit klassement, dat overigens verder niks eerlijks heeft.

Aad was als een van de weinige spelers actief in alle 34 seizoenen waarvan ik gegevens heb. Fred was twee jaar afwezig. Ook de rest van de top vijf is bevolkt door oude getrouwen. Arnold van der Wolff, Arend Stapel en Bert Spil. De koploper heeft nu 1875 punten. 24 spelers hebben nu meer dan 1000 punten. Zij waren alle minstens 18 seizoenen actief in de competitie.

Voor de toppers van nu is nog een lange weg te gaan. Regerend kampioen Roy Kerkhoven staat op 354 punten en is daarmee 81. Nick Manshanden heeft er 309 (88e) en Robin Duson is 117e met 179 punten. Zolang de oudjes blijven presteren is hen inhalen  onbegonnen werk.

Ook de eeuwigdurende stand van de beker wordt bijgehouden. Hoe verder men komt, hoe meer punten. Aangezien hier pas vier seizoenen zijn opgenomen zijn de kansen voor de jonkies groter. Ron Deen en Ronald Ritsema delen de eerste plaats.

Link:www.caissa-eenhoorn.nl/php/history, ook te benaderen via de link op de hoofdpagina van deze site.