Abel Romkes beste Fischerschaker

Caïssa-Eenhoorns openingsavond van het schaakseizoen 2018-2019 is prima verlopen. Door 37 deelnemers werden dinsdagavond de eerste zetten onwennig gedaan en dat had te maken met het Fischerschaak dat werd gespeeld. Abel Romkes voelde zich het beste thuis en stond in zes ronden slechts een half punt af.

Een loper op a1, de dame op h8, twee paarden naast elkaar in de beginstelling, een lange rokade over twee velden en een korte rokade over zes velden, het kon allemaal. De opkomst was hoog, de sfeer eveneens. Het werd ook de avond van de rentree van Lex Griffioen die in 2016 na 23 seizoenen om studieredenen was gestopt en zich weer als lid heeft aangemeld. Jeugdspeler David Verweij maakt komende dinsdag zijn debuut in de clubcompetitie, maar hij is een bekende bij Caïssa-Eenhoorn. Het nu 15-jarige talent speelde tweeënhalf jaar geleden twee keer als invaller in het viertallenteam dat op glorieuze wijze kampioen werd. Verder kwamen Carel Brouwers en Jelle Suiker langs om kennis te maken met onze vereniging en ook zij zijn lid geworden.

Het speeltempo van het Fischerschaak bedroeg vijftien minuten. Abel Romkes won zijn eerste vijf partijen om in de slotronde met Robbert van Dijkhuizen te remiseren. Een uur eerder had Robbert ook gelijkgespeeld tegen Robin Duson en legde met een half punt achterstand beslag op de gedeelde tweede plaats. Nick Manshanden (verlies tegen Erwin Brouwer in de eerste ronde) verzamelde eveneens vijf punten.

De clubcompetitie gaat op 11 september van start. Op de jaarvergadering is de afspraak gemaakt dat na het openingswoord van de voorzitter (om 20.00 uur) alle partijen gaan beginnen en ook alle klokken worden ingedrukt.