Kevin en Bryan de Rooij gouden toernooitijgers NHSB

Voor het begin van de Finbotx GP Hoorn, zondag in cultureel centrum De Plataan in Zwaag, had de prijsuitreiking plaats van het Grand Prix-seizoen 2017-2018 van de Noordhollandse Schaakbond. Caïssa-Eenhoorns jeugdspelers Kevin en Bryan de Rooij mochten als gouden toernooitijgers naar voren komen.

De gouden toernooitijgers. Vlnr Tycho Bakker, Kevin en Bryan de Rooij en Nathan van Rijs.

Er werden elf jeugdtoernooien gehouden en de Hoornse broers en ook Nathan van Rijs en Tycho Bakker misten er niet één. Elf deelnemers hadden zich voor tien evenementen opgegeven en zij werden als zilveren toernooitijgers in het zonnetje gezet. Mats en Quint de Jong, Liam Rooijakkers, Mirjam van Rijs, Gijs, Maren en Tom Veldt, Yinke Bouman, Jeffrey Smit, Jason van Briemen en Yoran de Wolff vormden dat elftal. De bronzen toernooitijgers – aan negen toernooien meegedaan – waren Melle Kooistra, Daan Tollenaar, Jens Mischke, Ivo Andringa, Abby Gritt, Rob Beaufort, Timo Elzinga en Thijs Schols.

De zilveren toernooitijgers. Vlnr Quint de Jong, Yinke Bouman, Liam Rooijakkers, Yoran de Wolff, Gijs Veldt, Maren Veldt, Mirjam van Rijs en Tom Veldt. Op de achtergrond Piet Konijn die bij Heerhugowaard veel voor de jeugd doet.

De bronzen toernooitijgers. Vlnr Rob Beaufort, Thijs Schols, Timo Elzinga, Daan Tollenaar en Jens Mischke.

Voorts werden de prijzen uitgereikt aan de beste drie van de categorieën AB, C, D en E. Aartswoud- en Caïssa-Eenhoorn-speler David Verweij won het klassement in de oudste leeftijdsgroep. Mirjam van Rijs (Purmerend) werd tweede, Jelle de Jong (Caïssa-Eenhoorn) derde. De top drie in de C-categorie werd gevormd door Tycho Bakker (KNSB-lid, eerste), Jurriaan Boeren (HWP, tweede) en Mats de Jong (Kennemer Combinatie, derde). Shrey Jaitly (Kennemer Combinatie) legde beslag op de eerste plaats bij de D-spelers. Kevin de Rooij (Caïssa-Eenhoorn) werd tweede, Dennis Jansma (Purmerend) derde. In de jongste groep zegevierde Quint de Jong (Kennemer Combinatie), voor Isaac Visser (HWP, tweede) en Mika Venekamp (Schaakmat, derde).

NHSB-bestuurslid Anton Bakels heeft de bekers overhandigd aan de beste twee van de AB-categorie, Mirjam van Rijs en David Verweij.

Als beste C-speler in het GP-klassement 2017-2018 krijgt Tycho Bakker de beker van NHSB-bestuurslid Anton Bakels.

Tycho Bakker is winnaar in de C-categorie, terwijl Quint de Jong (rechts) de derde prijs voor broer Mats in zijn handen heeft.

Anton Bakels (NHSB-bestuurslid jeugdzaken) reikt de tweede prijs in de D-categorie uit aan Caïssa-Eenhoorn-talent Kevin de Rooij. Bij de bekers zit Ben Takken, een van de organisatoren van de Finbotx GP Hoorn.

Dubbel prijs voor Kevin de Rooij die de medaille voor de gouden toernooitijger draagt en de beker voor zijn tweede plaats in de D-categorie toont.

De top drie van de E-categorie. Vlnr Isaac Visser (tweede), Quint de Jong (eerste) en Mika Venekamp (derde).

De prijzen werden uitgereikt door Anton Bakels, NHSB-bestuurslid jeugdzaken. Het huidige Grand Prix-seizoen is op 29 september begonnen met de GP Langedijk. De Finbotx GP Hoorn was de tweede wedstrijddag in de reeks. Er volgen nog acht jeugdtoernooien: GP Zaanstad (18 november), GP Beverwijk (16 december), GP Alkmaar (6 januari), GP Santpoort (20 januari), GP Castricum (24 februari), GP Heiloo (17 maart), GP Purmerend (30 mei) en GP Haarlem (datum nog niet bekend).