Peter Poncin beste snelschaker

Op de laatste schaakdinsdag van het jaar heeft Peter Poncin de snelschaaktitel veroverd. In de finale bleef hij Ton Wessels en Nick Manshanden voor.

De opkomst voor de vijf minuten partijtjes was wat hoger dan we de laatste jaren gewend waren. In totaal verschenen 43 deelnemers achter de borden. Dit kwam doordat er een aantal enthousiaste nieuwe leden zijn, maar ook doordat een aantal jeugdspelers hun krachten wel eens wilden meten met de senioren. En ze deden dat verdienstelijk. David Verweij haalde zes punten in de voorrondes (uit 9) en Kevin de Rooy pakte er vijf. Ze komen er duidelijk aan. Na de voorronden werd er door enkele jeugdspelers stevig onderhandeld met de moeders of ze niet ook aan de finale mochten meedoen, maar het geprognotiseerde eindtijdstip van de finale en de schoolverplichtingen van de volgende dag maakte dat de moeders uiteindelijk niet met de hand over hun hart konden strijken.

Met de jeugd als afhakers in de finale, en enkele senioren die het ook te laat vonden worden, waren er 37 deelnemers aan de finalegroepen. Dat betekende dat er zeven finale groepen waren. De hoogste twee groepen met zes deelnemers en de overige met vijf.

De A-groep bestond, naast de genoemde eerste drie, uit Sjoerd Kelder, Fred Avis en Peter Holscher. Peter Poncin pakte 4 punten, en liet alleen een half punt averij op tegen Fred en Sjoerd. Ton Wessels eindige op een half punt.

In groep B pakte Robbert van Dijkhuizen de eerste prijs. Robbert speelde twee maal remise (tegen Robin Duson en Frans Kragten) en bleef daarmee Gijs Leene een vol punt voor.

In de C-groep pakte JP Hendriks de volle honderd procent. Achter hem won Peter van Waert de tweede plaats. Hij verloor van JP maar won zijn andere partijen.

De D-groep ging naar Hans de Vries. Hij doet niet zo vaak mee met het vluggeren maar blijkt het toch te kunnen. Hij pakte ook 100% en bleef Ton van Dijk 1,5 punt voor.

De E-groep was een prooi voor Bas van den Berg. Ook Bas won al zijn partijen. Nizar Alayoubi verloor alleen van Bas en werd tweede in deze groep.

In de F-groep ging de overwinning naar Martijn de Wit. Het was de meest aan elkaar gewaagde groep. Martijn haalde drie punten, voor drie achtervolgers die alle drie twee punten bij elkaar sprokkelden.

De G-groep ging naar Wout Druijf, die ook geen enkel puntverlies leed. Carel Brouwers eindige op 1,5 punt afstand tweede.

Alle uitslagen staan hier.