Jelle de Jong Westfries jeugdkampioen 2019

Voor Jelle de Jong kan 2019 niet beter beginnen. Op de laatste vrijdag van 2018 behaalde hij namelijk in het clubgebouw van Honky Tonk met een imponerende 7 uit 7 de Westfriese jeugdtitel. Daarmee volgt hij David Verweij op, die zijn titel zonder succes verdedigde.

In gemoedelijk en sportieve sfeer waren er ditmaal (maar) 23 deelnemers. Ondanks het geringe deelnemersaantal was het niet minder spannend. Bryan de Rooij (E), Mason Brouwer (D) en Xander Kaptein (C) werden naast Jelle, eveneens Westfries kampioen in hun leeftijdscategorie.

Klik hier voor alle uitslagen, en verder voor enkele foto's.

Groepsfoto, met in het midden kampioen Jelle de Jong met de wisselbokaal.

Door het aantal zijn enkele categorieën samengevoegd om er voor iedereen een leuke dag van te maken. Daardoor ontstonden er twee groepen die beiden 7 ronden speelden om de titels. Naast deelnemers van Caïssa-Eenhoorn was het ook mooi dat er verschillende Aartswoudse jeugdspelers naar Honky Tonk kwamen.

Na veel spannende partijen met sportiviteit, en ook wel de nodige verrassingen, was het om kwart over 4 tijd voor de prijsuitreiking, waarbij de diverse prijzen werden uitgereikt.

Ben Takken en Gilles Provoost worden hartelijk bedankt voor alle hulp. Tevens wil ik graag iedereen bedanken voor het afgelopen mooi schaakjaar. Een goed uiteinde toegewenst, en vast het allerbeste voor 2019.

Hieronder nog een impressie van de dag en winnaars:

E-groep

ABC-groep

E categorie: v.l.n.r.: Bryan de Rooij (kampioen), Ingmar Klarenbeek (2e) en Maaike Takken (3e).

D categorie: v.l.n.r. Mason Brouwer (kampioen), Aron Verweij (2e).

AB categorie: v.l.n.r.: Jelle de Jong (kampioen) en David Verweij (2e).

C categorie: v.l.n.r. Xander Kaptein (kampioen), Kevin de Rooij (2e) en Aranka Verweij (3e).