Veel wisselingen in de top ranglijst

Deze negentiende ronde kende weer een aantal verrassingen, met vooral de mooie winst van Sernin van de Krol tegen een in vorm zijnde Fred Avis die Tata had gebruikt om zijn rating weer op peil te krijgen.

Een 'Aartswoudse' partij in de clubcompetitie van Caïssa-Eenhoorn. In de negentiende ronde zal Jessica Stratmann met zwart knap van David Verweij (op de februarilijst de snelste ratingstijger van Nederland) winnen.

Geen enkele schroom kennend trok Sernin fel van leer en plaatste Fred al na een zet of twintig voor bijna onoplosbare problemen met Pe4. De koningsaanval die volgde met een sterk paard op f6 was doorslaggevend en met een half bord achter moest Fred de vlag strijken.

 

Mijn partij tegen Robbert werd een Franse opening met makkelijk spel voor wit. Met Db7 op zet 20 wilde ik forceren en raakte onnodig een kwal achter. Technisch was dit gewonnen voor Robbert, maar zijn h6 op zet 32 zou hem de partij hebben gekost als ik het winnende Dxd8+ had gezien. Dit laatste gedeelte was echter te slecht om te publiceren. Gauw vergeten maar.

Tussen Ton van Dijk en Sjoerd Kelder gebeurde lange tijd niet veel, maar toen Ton een grote fout maakte, was het snel uit. Een leuk fragment is hierbij geplaatst.

 

Ook Roy verweet zichzelf dat hij in een bijna gelijkstaand eindspel zich had laten foppen en mat niet meer wist te voorkomen.

 

Goede overwinningen van Gijs Leene op Vladimir Bartels en Peter Poncin op Martijn de Wit vielen op, maar ook de overwinning van Jessica Stratmann op David Verweij mag genoemd worden.

Al met al is de interne competitie er één met vele gezichten en blijft het ongemeen spannend aan de kop.

Nog een partij uit de negentiende ronde. Mai Movrin - Chris Baesjou is net afgelopen. De witspeelster heeft met een keurige mataanval gewonnen. Dit is niet de exacte eindstelling, want de witte koning staat schaak.

Carla Dekkers is in het bekertoernooi verrassend tot de laatste zestien doorgedrongen en houdt het vervolgens lang vol tegen Ton Wessels. De koploper in de clubcompetitie plaatst zich als eerste voor de kwartfinale.