Ton Wessels debutant in halve finale bekertoernooi

Het bekertoernooi van Caïssa-Eenhoorn is gevorderd tot de halve finale. Komende dinsdag heeft na de partijen voor de clubcompetitie de loting plaats. Opvallende halvefinalist is Ton Wessels die voor de eerste keer bij de laatste vier zit.

Ton mag gerust tot de beste spelers van de clubcompetitie worden gerekend. Hij is al acht keer in de top drie geëindigd: viermaal tweede, viermaal derde. We zijn nu bezig aan de vijfde editie van het bekertoernooi en Tons beste bekerprestatie was het bereiken van de kwartfinale in 2015. Het geeft de charme van de cupstrijd aan, waarin de toppers lang niet altijd doordringen tot de laatste fase van het evenement.

De drie concurrenten van Ton – Peter Holscher, Peter Poncin en Hans de Vries (we noemen ze in alfabetische volgorde) – hebben met elkaar gemeen dat ze alledrie voor de tweede keer de laatste vier hebben gehaald. Peter Holscher is de enige die in dat stadium won. In 2016 verloor hij de finale van Ron Deen. Een jaar later werd Ronald Ritsema voor Hans de Vries het eindstation en vorig seizoen was Fred Avis dat voor Peter Poncin.

Hoe de loting, bij de bar van De Kreek, ook zal uitvallen, we krijgen in ieder geval een nieuwe bekerhouder.