Competitie vroegtijdig beslist?

Voor mij wat vreemd om een verslag te maken, terwijl ik de meeste partijen in deze 32e ronde zelf niet heb kunnen volgen. Maar na het voetbal op TV hoefde ik maar 100 meter te lopen om toch nog wat impressies te verzamelen.

Voor aanvang van de 32e ronde werd Robin Duson voor haar tweede plaats bij het NK A-meisjes in het zonnetje gezet. Van Caïssa-Eenhoorn-voorzitter Co Buysman ontving zij een attentie, van zo'n vijftig clubgenoten een applaus.

Sjoerd Kelder was om 23.00 uur nog druk bezig om het gat tussen hem en Gijs Leene niet groter te laten worden. IJzig kalm verdedigde Bert Spil het loper eindspel met pion minder en kon na 95 zetten het halve punt incasseren na zelfs nog winstkansen te hebben gehad.

 

Veel eerder op de avond behaalde Gijs Leene een snelle overwinning op Ger Roos en staat op de drempel om zijn prachtige 2e seizoenshelft te bekronen met de titel.

 

Na haar enigszins mislukte meisjeskampioenschap in Assen vorige week speelde Robin Duson weer een partij in clubverband. Peter van Waert moest erkennen dat niet elk gambiet winst oplevert. In no time werd hij door Robin gevloerd.

 

Uittredend clubkampioen Roy Kerkhoven leverde weer eens een mooi staaltje aanvalskunst. Tegenstander Fred Avis kon er niet veel tegenover stellen en werd knap naar de slachtbank geleid.

 

Sernin van de Krol blijft zich prima handhaven in de bovenste helft van de ranglijst. De remise met Erwin Brouwer was voor beiden een prima resultaat. Dit was eveneens het resultaat tussen de coming men Nick Manshanden en Robbert van Dijkhuizen.

Wie geïnteresseerd is in mijn schaakbelevenissen tijden het veteranentoernooi in Bad Sooden (D) kan dat vanaf 18/5 volgen op site:

http://www.hessische-einzelmeisterschaft.seniorenschach-in-hessen.de/

2 thoughts on “Competitie vroegtijdig beslist?

  1. Een leuk verslag weer Peter. Suc6 in Duitsland. Volgens mij speelde Robin haar paard naar e4 ipv e2 en toen naar g3. Anders was pion f7-f6 niet noodzakelijk geweest.

    • Zou zo maar eens waar kunnen zijn. De notatie gaf iets onduidelijks aan en heb toen maar gegokt.

Reacties zijn gesloten.