Arlette slachtoffer bijltjesdag

Het was bijltjesdag in de Tolhuistuin in Amsterdam, tijdens de vijfde ronde van het dubbele NK. Erwin l’Ami en Benjamin Bok leden bij het algemene kampioenschap hun eerste nederlaag en ook twee vrouwen raakten de nul kwijt: Machteld van Foreest en Arlette van Weersel.

De Caïssa-Eenhoorn-speelster moest haar meerdere erkennen in Rosa Ratsma die met Iozefina Paulet het veld leidt (vier punten). Anna-Maja Kazarian, Maaike Keetman, Machteld en Arlette volgen met anderhalf punt achterstand. Er zijn nog twee ronden te gaan.

Onze clubgenote nam het tijdens haar elfde NK voor de eerste keer op tegen Rosa Ratsma. Vorig jaar legde de Voorschotense beslag op de derde plaats. Er werden vlot een paard en drie pionnen geruild, waardoor er in en om het centrum veel ruimte ontstond. Opvallend was het daarom dat een toren van Arlette min of meer ingesloten raakte op de c-lijn. De aanvalsactie van de zwartspeelster kostte haar de kwaliteit en een pion. Na dameruil ging wit met het loperpaar en een toren nog even verder, maar na een ruil van de witveldige lopers had ze geen tegenspel meer.