Rentree na 44 jaar

Na een afwezigheid van 44 jaar heeft Jan Groen gisteravond zijn rentree gemaakt in de clubcompetitie. Halverwege de jaren zeventig speelde hij twee seizoenen bij Caïssa om via Attaqueer (Nibbixwoud) en Revanche (Wervershoof) weer terug te keren bij onze vereniging.

Een weer volle speelzaal van Caïssa-Eenhoorn. Op de voorgrond speelt Gijs Leene (zwart) zijn eerste partij als clubkampioen tegen Arnold van der Wolff.

Met 25 partijen kreeg de eerste clubronde een prima bezetting. Naast Jan verwelkomde Caïssa-Eenhoorn nog een nieuwkomer: Marloes Rogge. De Purmerendse, bekend toernooispeelster, nam vorig weekeinde deel aan het Oscar Romero Open Hoorns. In de eerste ronde zadelde ze Ton van Dijk met een verloren stelling op, maar op miraculeuze wijze ontsnapte Ton aan een nederlaag en won zelfs. Gisteravond had Marloes meer succes tegen Thomas van der Knaap die zij versloeg. Jan Groen verloor overigens van Wout Druijf.

Clubkampioen Gijs Leene begon de nieuwe competitie met een overwinning op Arnold van der Wolff. Hans de Vries stuntte met zijn triomf op Nick Manshanden. Opvallend waren ook de zwartzeges van Bas van den Berg en Albert Noordhuis tegen respectievelijk Fred Avis en Bert Spil.

1 thought on “Rentree na 44 jaar

  1. Tja, af en toe sta je gewonnen en kan je het nog aardig verkloten.
    Sta je een stuk voor en geef je het totaal onnodig terug. Daarna het toreneindspel ook niet goed behandeld. Te veel rondgelopen en niet geconcentreerd achter het bord gezeten denk ik. Mijn grootste probleem.
    Komt misschien nog goed dit jaar.

Reacties zijn gesloten.