Haarlemse Meester Groep A

Een smoorverliefde Nick Manshanden kwam  op schaaktoernooi in Haarlem tot grootse daden. Wat velen in zijn omgeving en op onze club niet meer verwachtten, gebeurde vorige week dan toch. De beloftevolle speler begint zijn echte sterkte waar te maken nu hij op 20-jarige leeftijd in rustiger vaarwater schijnt te zijn gekomen. De invalbeurt een maand terug in team 1 tegen KC 2 was al een voorteken want in no time veegde hij zijn tegenstander van het bord.

Met een score van 6 uit 9 eindigde hij op een knappe gedeelde 4 t/m 7e  plaats met 5 overwinningen, 2 remises en slechts 2 nederlagen, w.o. tegen IM Manuel Bosboom, maar dat is geen schande. De winstpartijen tegen FM.s Esper van Baar en Tom de Jong springen in het oog (worden spoedig gepubliceerd), maar ook winst met een beetje geluk op Marc Overeem en Evert-Jan Straat mogen er zijn. Zijn nieuwe rating op 1 november nadert  of is over de 2100.

Robin Duson kwam na een matige start van 1½ uit 5 niet lekker op gang, maar met 3 uit 4 sloot ze toch af met een goed gevoel van 4½ ui 9.

Over mijn eigen optreden kan ik kort zijn, want van de 5 echt gespeelde partijen kwam ik tot een schamele 1½ punt. Door ziekte en meer ongemakken dit toernooi maar gauw vergeten.

Fred Avis was in groep B de gedoodverfde favoriet met de hoogste rating maar  kon dit helaas niet waarmaken. Verkeerde keuzes op beslissende momenten zorgden ervoor dat hij met 5 uit 9 op de 24e plaats eindigde.

De gezellige ritjes met Fred als chauffeur zijn goed bevallen.