Donderdagmiddagschaak in De Kreek: een sterke zet

In samenwerking met de gemeente Hoorn (Team Sport) houdt Caïssa-Eenhoorn momenteel een donderdagmiddagschaakcursus. Die is vandaag halverwege en na een maand kunnen we constateren dat de opzet een succes is.

Arend Stapel legt uit hoe je (met de 'zwarte' koning op a6 en torens op b3 en h2) mat geeft.

Arend Stapel legt in De Proeverij, het zaaltje tegenover de speelzaal van Caïssa-Eenhoorn, aan ruim tien deelnemers de eerste beginselen van het schaakspel uit. Met het Stap 1-werkboek in de hand leren ze de loop der stukken, de rokade, het schaak geven, enzovoorts. De interesse om het schaken onder de knie te krijgen is groot. Vijf vrouwen volgen in De Kreek de lessen van Arend.

Er zijn plannen om meer inwoners van de gemeente op de hoogte te brengen van schaakcursussen bij Caïssa-Eenhoorn. De bedoeling is om binnenkort vierduizend brieven te versturen met informatie daarover.