WFK-titelverdediger Peter Poncin start met remise

Peter Poncin is het Westfries kampioenschap begonnen met remise tegen Jan Stapel. Onze clubgenoot treedt de komende tweeënhalve maand op als titelverdediger en vertegenwoordigt in het zevenrondige evenement met Fred Avis Caïssa-Eenhoorn.

Peter Poncin (met wit) tegen de aan zet zijnde Jan Stapel.

In de speelzaal van Attaqueer uit Nibbixwoud opende Fred vrijdagavond tegen Gerard Beerepoot en versloeg de favoriet van de thuisclub. David Verweij en Peter van Waert, allebei meespelend in de clubcompetitie van Caïssa-Eenhoorn, troffen elkaar. David (Aartswoud) moest zijn meerdere erkennen in Peter (De Groene Zes).

Fred Avis heeft er na tien zetten al lol in. Wit mag reageren op zijn ... f5.

David tegen Goliath? Qua ervaring wel. De uitslag wordt anders, want David Verweij (links) zal het onderspit delven tegen Peter van Waert.

Jaap Gorter (Schaaklust) - Wilko van der Gracht (Aartswoud) was een spannende strijd tussen twee oud-kampioenen. De zwartspeler zegevierde. Zijn clubgenoot Rob van den Heuvel, die in 2012 de Westfriese titel veroverde, bleef in een spectaculaire partij Jaaps clubgenoot René Brouwer de baas. Voorts won Emil Zaal (Attaqueer) van Axel Zee (De Groene Zes).

Een verslag van de eerste ronde en alle partijen zijn te vinden op de website 'www.westfriesschaken.nl' (naar 'Verslagen' en 'Februari').